• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Κερδίσαμε 3-4 χρόνια!
Ο Zeelenberg μιλά για το ενιαίο software
Νέα 08/12/2015 - 12:28

Μετά την πρώτη του επαφή με το ενιαίο software της Magneti Marelli, ο Valentino Rossi τόνισε ότι έμοιαζε με επιστροφή στο παρελθόν, σε σχέση με το software της Yamaha.

 

Ήταν μια άποψη που τη συμμερίστηκαν όλοι οι εργοστασιακοί αναβάτες. Ωστόσο τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην Valencia, η πρόοδος ήταν σημαντική για το δίδυμο της Yamaha.

 

Ευρηματικός στις δηλώσεις του ο Wilco Zeelenberg - ο Team Manager από την πλευρά του Lorenzo - έλεγε ότι: «κερδίσαμε τρία με τέσσερα χρόνια τη δεύτερη ημέρα!»

 

Τι εννοούσε;

 

Συγκεκριμένα ο Vale δήλωνε - την πρώτη ημέρα δοκιμών - ότι ήταν σαν να γύρισαν πίσω στο 2008-9, έτσι η σημαντική πρόοδος της δεύτερης ημέρας, ισοδυναμούσε με άλμα 3-4 χρόνων μπροστά!

 

Δουλειά όμως υπάρχει ακόμα πολύ. «Ναι, είναι αλήθεια αυτό και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες (σ.σ Honda-Yamaha) είχαν ρυθμιστεί λεπτομερώς σ’ αυτό το κομμάτι».

 

«Τώρα όμως άλλαξαν σε μια ECU που δεν την είχαν δοκιμάσει ποτέ και ήταν λογικό που την πρώτη ημέρα ένιωθαν σαν χαμένοι».

 

«Από τη στιγμή όμως που βλέπουν την τηλεμετρία, μπορούν να συμπεράνουν τι δεν πήγε καλά και τώρα το ερώτημα είναι να προσαρμοστούν».

 

Ο Marquez παραπονούνταν ότι το καινούργιο software κόβει πολύ απότομα τον κινητήρα και δεν μπορεί να κάνει τα ελεγχόμενα γλιστρήματά του.

 

«Το ίδιο συμβαίνει και σ’ εμάς», υπογράμμισε ο Zeelenberg. «Δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος γιατί δεν την έχω οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα».

 

«Από τα λεγόμενα όμως του Jorge, συμπεραίνω ότι η ECU επεμβαίνει κι ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τη μοτοσυκλέτα και όχι πάντα με τον ιδανικό τρόπο».

Επόμενο άρθρο »

Εγχειρίστηκε ο Van der Mark

« Προηγούμενο άρθρο

Είναι πολεμιστές!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα