• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Superprestigo: Μεγάλη νίκη του Baker!
Αντιστάθηκε στον Marquez για 0,1δ
Νέα 14/12/2015 - 10:02

Χορτασμένοι έφυγαν όσοι παρακολούθησαν το φετινό Superprestigio από το Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, αλλά και όσοι είχαν την ευκαιρία να το δουν - για πρώτη φορά - από την ελληνική τηλεόραση (OTE TV).

 

Μετά από μια έντονη μάχη, μόλις 0,1δ ήταν η διαφορά που χώριζε τους Brad Baker και Marc Marquez, στο τέλος της συναρπαστικής Superfinal, με τον πρώτο να παίρνει τη δεύτερη νίκη του.

 

Τόσο ο Baker - που είχε επικρατήσει στο πρώτο Superprestigio στις αρχές του 2014 - όσο και ο Marquez - που κέρδισε το δεύτερο - προκρίθηκαν για την Superfinal έχοντας επικρατήσει στις κατηγορίες που συμμετείχαν.

 

Στο ξεκίνημα του μεγάλου τελικού, ο Jared Mees - ο Πρωταθλητής στο χώμα του Αμερικανικού Πρωταθλήματος - έκανε άσχημη εκκίνηση κι έτσι τη νίκη θα διεκδικούσαν οι δυο προαναφερθέντες.

 

Ο Baker, αποφασισμένος από το ξεκίνημα, πήρε το προβάδισμα από την πρώτη στροφή και γρήγορα έκανε διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Marquez, με τον Mees να ανακάμπτει και να περνάει στην τρίτη θέση.

 

Καθώς περάσαμε στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Marquez ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε τη διαφορά του από τον Baker, ωστόσο αν και σε πολλές περιπτώσεις ήταν πάρα πολύ κοντά του, ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να βρει το χώρο για να τον περάσει!

 

Ο Ισπανός δεν το έβαλε κάτω και στην τελευταία στροφή έκανε την ύστατη προσπάθεια, επιλέγοντας να πάρει μια πιο ανοιχτή γραμμή ελπίζοντας ότι με δύναμη θα καταφέρει να περάσει από την εσωτερική τον αντίπαλό του.

 

Η τελική μάχη ήταν συγκλονιστική και ο Baker δεν ήταν τυχαίος αντίπαλος, κατορθώνοντας να κρατήσει τη ψυχραιμία του και να περάσει πρώτος για ένα δέκατο του δευτερολέπτου!

 

Ο Baker - που στο δεύτερο Superprestigio δεν πήρε μέρος στην Superfinal μετά από πτώση που είχε στις κατατακτήριες - πήρε την εκδίκησή του και από τον Mees, από τον οποίο έχασε στο Αμερικάνικο Superprestigio πριν από δυο εβδομάδες περίπου.

 

Ο Mees από την πλευρά του, μετά την άσχημη εκκίνησή του, δεν μπορούσε να ήλπιζε σε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση και το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του στο Superprestigio.

 

Ο Alex Rins συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε ό,τι έχει να κάνει με δυο τροχούς, οδηγώντας υπέροχα τη μοτοσυκλέτα του για να πάρει μια εξαιρετική τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον συμπατριώτη του, Dani Ribalta.

 

Ο Xavi Vierge ήταν έκτος, με τους Masatoshi Ohmori και Federik Lindgren να είναι οι τελευταίοι που τερμάτισαν τον αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Το μειονέκτημα της Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα το Superprestigio

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα