• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεχίζει η Indy;
Νέα σενάρια βγαίνουν στο φως
Νέα 29/12/2015 - 09:57

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την πίστα της Indianapolis να μην βγαίνε τελικά από το Ημερολόγιο Αγώνων.

 

Αντίθετα, είναι στα πλάνα να αντικαταστήσει το Brno!

 

Τα νέα για το Τσέχικο Grand Prix ήταν πολύ ευχάριστα στα μέσα Αυγούστου, όταν και ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Brno θα είναι στο Ημερολόγιο Αγώνων για τα επόμενα πέντε χρόνια (βλ. εδώ).

 

Αυτή η συμφωνία ήρθε μετά από χρόνια «πολέμου» ανάμεσα στις Αρχές και τον Karel Abraham Sr, ο οποίος ζητούσε πιο μεγάλη χρηματοδότηση για να καλύψει τα έξοδα του GP.

 

Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και τα πρώτα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα.

 

Η συνεργασία ανάμεσα στο Abraham Sr και την εταιρεία που στήθηκε από τους πολιτικούς για να «τρέχει» την πίστα (Spolek pro Grand Prix ČR Brno) παρουσιάζει πολλές δυσκολίες.

 

Σ’ αυτό συνυπολογίζουμε και τα οφειλόμενα που έχει η πίστα από το φετινό GP, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Abraham Jr θα είναι τη νέα σεζόν στα SBK και όχι στο MotoGP.

 

Όλα αυτά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει η Indianapolis και τη νέα σεζόν στο Ημερολόγιο.

 

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πίστα που μάλιστα για τα Αμερικανικά δεδομένα μαζεύει αρκετά καλό κόσμο.

 

Βέβαια η προσέλευση φιλάθλων στο Brno είναι το ατού του Τσέχικου GP, το οποίο πάντως τη νέα χρονιά - αν συνεχίσει - θα έχει να αντιμετωπίσει την πίεση από δυο κοντινά GP.

 

Το ένα είναι το Αυστριακό που θα γίνει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο νότια από το Brno και το άλλο το γνωστό Sachsenring προς το βορά.

 

Φυσικά σ’ αυτό το χρονικό σημείο όλα τα παραπάνω είναι εικασίες, με το έγκυρο πάντως Speedweek να έχει βγάλει προς τα έξω την ασυμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές στο Brno.

Επόμενο άρθρο »

2015: Έξι κορυφαίες στιγμές!

« Προηγούμενο άρθρο

Από την NR στην RCV

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα