• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Λίγο πριν το 3ο τεστ
Σε λίγες ώρες στην πίστα του Qatar
Νέα 01/03/2016 - 09:35

Η αρχή της νέας σεζόν πλησιάζει γοργά και μόνο ένα τεστ απομένει μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα στην πίστα του Qatar στις 20 Μαρτίου.

 

Με τα προηγούμενα τεστ σε Sepang και Phillip Island να μας δείχνουν διαφορετικές εικόνες, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στην Losail.

 

Ο Vinales ήταν αυτός που ξεχώρισε στο πρόσφατο τεστ της Αυστραλίας, συνεχίζοντας με μεθοδικότητα την άνοδό του στο «χρηματιστήριο» του MotoGP.

 

Τόσο ο Maverick, όσο και ο Aleix Espargaro θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με το πλήρες seamless κιβώτιο στο Qatar, ενώ παράλληλα θα πάρουν την τελική απόφαση για το καινούργιο πλαίσιο της GSX-RR.

 

Στην Honda είναι χαρούμενοι με τη σημαντική πρόοδο στα ηλεκτρονικά και θα χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κινητήρα με αυτόν που είχαν στην Αυστραλία.

 

Φυσικά η δουλειά στο πλαίσιο θα συνεχιστεί τόσο για τον Marc Marquez, όσο και για τον Dani Pedrosa.

 

Τα πράγματα για τους Rossi και Lorenzo είναι λίγο πιο ξεκάθαρα, καθώς ήδη έχουν αποφασίσει ότι θα ξεκινήσουν τη σεζόν με το πλαίσιο του 2015, που έχει μικρές μόνο αλλαγές.

 

Η συνολική εικόνα των δυο πρώτων τεστ είναι ότι ο Vale είναι πιο σταθερός από τον Lorenzo, ο οποίος μπορεί να εντυπωσίασε στην Sepang αλλά είχε πολλά προβλήματα στην Αυστραλία.

 

Στο τεστ του Qatar οι εργοστασιακοί της Ducati, Iannone και Dovizioso, θα έχουν για πρώτη φορά από δυο Desmosedici GP στο γκαράζ τους, ενώ δυο GP15 θα έχει και ο Redding της Pramac.

 

O ομόσταυλός του, Danilo Petrucci, είναι τραυματίας μετά από την πτώση του την τελευταία ημέρα στο Phillip Island. Έχει κάνει ήδη χειρουργείο και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον πρώτο Γύρο.

 

Στην Ducati είναι ικανοποιημένοι με τα ελαστικά, τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά καθ θα ρίξουν κυρίως το βάρος τους στο πλαίσιο, ενώ θα δοκιμάσουν και το ολοκληρωμένο seamless κιβώτιο.

 

Μέχρι πρότινος οι κόκκινοι είχαν seamless κιβώτιο για τα κατεβάσματα και τα ανεβάσματα, αλλά μέχρι την πέμπτη ταχύτητα. Στο Qatar θα έχουν την τελική μορφή με seamless μετάβαση από 5η σε 6η.

 

Η πίστα Losail του Qatar φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες - σε ιδιωτικές δοκιμές - τους δοκιμαστές της Yamaha και τους εργοστασιακούς αναβάτες της Aprilia!

 

Οι Stefan Bradl και Alvaro Bautista οδήγησαν για πρώτη φορά την ολοκαίνουργια RS-GP του 2016, με πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις.

 

Η Michelin έχει καταλήξει στα ελαστικά του 2016 και στο Qatar οι αναβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους αυτά τα οριστικά ελαστικά με την ειδικά διαμορφωμένη γόμα για τη συγκεκριμένη πίστα.

 

Τα οριστικά αυτά ελαστικά έχουν ήδη δείξει ότι αποτελούν σημαντική βελτίωση από τα πρώτα που είχαν δοκιμάσει οι οδηγοί του MotoGP, χωρίς όμως να παραβλέπουμε και τις πολλές πτώσεις την τελευταία ημέρα δοκιμών στην Αυστραλία.

 

Το πιο σημαντικό απ’ όλα που περιμένουμε να δούμε σ’ αυτό το τεστ - κάτι που με ανυπομονησία περιμένει και η Magneti Marelli - είναι οι προσομοιώσεις αγώνα από τους αναβάτες.

 

Τα νέα ηλεκτρονικά δεν προσαρμόζονται αυτόματα και χρειάζεται πολλή περισσότερη παρέμβαση και δουλειά από τον αναβάτη, ειδικά προς το τέλος του αγώνα.

 

Ήδη αρκετοί (Smith-Rossi-Lorenzo) υπογραμμίζουν ότι οι αγώνες φέτος θα έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τους νέους κανονισμούς, αλλά και θα είναι περισσότερο απαιτητικοί σωματικά.

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Αθέτησαν τις υποσχέσεις τους!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Υamaha στους Ελληνικούς Αγώνες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα