• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Espargaro: Αθέτησαν τις υποσχέσεις τους!
Δυσαρεστημένος με την Yamaha ο Ισπανός
Νέα 01/03/2016 - 10:22

Ο Pol Espargaro δεν φαίνεται να διανύει και τις καλύτερές του στιγμές στο γκαράζ της Tech 3, ενώ σ’ αυτό δεν βοηθά και το γεγονός ότι ο Smith δείχνει πολύ πιο άνετος.

 

Δεν είναι μόνο τα πρόσφατα λόγια του Poncharal που ενδεχομένως να έφεραν σε δύσκολη θέση τον Espargaro, αλλά και η συνολική περσινή εικόνα του Smith έναντι του ίδιου.

 

O Smith ήταν ο μόνος, μαζί με τον Valentino Rossi, που πήρε βαθμούς σε όλους τους αγώνες του 2015, τερματίζοντας ως η καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα στην 6η θέση με 181 βαθμούς, 67 περισσότερους από τον Espargaro.

 

Σύμφωνα με τον τελευταίο πάντως, η Yamaha φέρει το ίδιο ποσοστό ευθύνης με τον ίδιο για τη διαφορά ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Smith.

 

«Η αρχή της σεζόν ήταν καταστροφική. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και στο τέλος δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα».

 

«Το κλειδί στο MotoGP είναι το στυλ και αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό όταν μιλάμε για την Yamaha».

 

«Δεν μπορώ να δουλέψω με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Έχουμε δοκιμάσει εκατοντάδες πράγματα».

 

«Ο μόνος τρόπος να την οδηγήσεις είναι να μιμηθείς το στυλ του Lorenzo και υπό αυτό το πρίσμα εγώ κι αυτός είμαστε σαν το άσπρο με το μαύρο».

 

Στο πρόσφατο τεστ της Αυστραλίας ο Espargaro μείωνε συνεχώς τη διαφορά του από την κορυφή. Την πρώτη ημέρα ήταν 1,3δ πίσω, τη δεύτερη 1δ και την τελευταία είχε μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στο μισό δευτ.

 

Για το επερχόμενο τεστ του Qatar η μοναδική του σκέψη είναι πως θα συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο, αν και γνωρίζει ότι χωρίς τη βοήθεια της Yamaha τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι.

 

«Θέλω τη βοήθειά τους και δεν την αισθάνομαι. Την πρώτη χρονιά ήθελαν αποτελέσματα και τα πήραν. Ήμουν έκτος αν και rookie και ο κορυφαίος δορυφορικός».

 

«Είναι γεγονός ότι το 2015 δεν πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά όλα είναι συνδεδεμένα».

 

«Η Yamaha μου έδωσε πολλές υποσχέσεις τις οποίες όμως δεν κράτησε. Πέρυσι μπορούσαμε να έχουμε 5 κινητήρες και χρησιμοποιήσαμε μόνο 3».

 

«Παράλληλα δεν πήραμε και το seamless κιβώτιο. Είμαι ή δεν είμαι εργοστασιακός αναβάτης λοιπόν;»

 

«Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα πόρων, διότι η Yamaha με πληρώνει κι έχω ένα καλό συμβόλαιο. Αλλά ίσως να είναι ανόητο να θεωρούμε αναβάτης με υποστήριξη από το εργοστάσιο αν έχω την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Bradley».

 

«Κάποιες φορές εύχομαι να έβγαζα λιγότερα χρήματα, αλλά να είχα καλύτερη μοτοσυκλέτα».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo ο Πολεμιστής!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Λίγο πριν το 3ο τεστ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα