• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Argentina: Η συνέντευξη τύπου
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Νέα 31/03/2016 - 21:44

Με τον πρώτο Γύρο να αποτελεί παρελθόν, οι Lorenzo, Rossi, Marquez και Dovi μαζί με τους Pol Espargaro και Yonny Hernandez, βρέθηκαν σήμερα στη συνέντευξη τύπου στην πίστα Termas de Rio Hondo.

 

Για τον Jorge Lorenzo το Πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι έτσι θέλει να συνεχίσει και στην Αργεντινή: «Σίγουρα λύσαμε κάποιες απορίες για τα ηλεκτρονικά και τα ελαστικά».

 

«Ανησυχούσαμε για την απόδοση σε διάρκεια αγώνα των Michelin, αλλά είδαμε ότι ήμασταν σταθεροί και στο τέλος πιο γρήγοροι».

 

«Σίγουρα τώρα με τη μοτοσυκλέτα πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς και πιο προσεκτικοί, ειδικά για τα ελαστικά στην αρχή του αγώνα, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε σε καλή φυσική κατάσταση τον αγώνα και πήραμε τη νίκη».

 

«Δεν μπορούμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Εδώ είμαστε σε διαφορετική πίστα και θα δούμε τι θα γίνει με τη διαφορετική δομή και τη διαφορετική άσφαλτο».

 

Ο Jorge Lorenzo - ο οποίος ποτέ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους πρώτους δυο αγώνες της μεγάλης κατηγορίας - πρόσθεσε: «Είναι διασκεδαστική να την οδηγείς. Το 2014 η μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή, ούτε κι εγώ ήμουν σε καλή κατάσταση».

 

«Επομένως, με δεδομένες τις συνθήκες, η τρίτη θέση που πήραμε ήταν καλή. Πέρυσι δεν ήταν τόσο καλός αγώνας. Δεν επιλέξαμε το σωστό ελαστικό και δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί».

 

Δεν θα μπορούσαν βέβαια να μην τον ρωτήσουν για το μέλλον του: «Η κατάσταση είναι η ίδια, δεν έχει αλλάξει. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους δυο αυτούς αγώνες που είναι σημαντικοί».

 

«Δεν έχουμε κερδίσει εδώ ή στο Τέξας. Για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα αποφασίσω στις επόμενες εβδομάδες. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

 

Ο Andrea Dovizioso ελπίζει ότι στην Αργεντινή θα μπορέσει να κάνει το ένα βήμα παραπάνω και να χαρίσει στην Ducati τη νίκη που στερείται από το 2010! Ωστόσο: «...κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στην Αργεντινή».


«Ειδικά με τα ελαστικά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και με γρήγορη αντίληψη ώστε να καταλάβουμε προς τα που πρέπει να κατευθυνθούμε, πως να διαχειριστούμε τα ελαστικά και πως να στήσουμε τη μοτοσυκλέτα».


«Δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ το αποτέλεσμα του αγώνα. Έχουμε φτάσει εδώ μ’ ένα ανταγωνιστικό πακέτο και νιώθω καλά με τη μοτοσυκλέτα. Θα δούμε και πως θα πάει και ο καιρός το Σ/Κ».

 

Μετά τις δύσκολες χειμερινές δοκιμές, ακόμα και ο ίδιος ο Marquez δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Όμως στο Qatar κατάφερε να αντιστρέψει -ως ένα βαθμό - την κατάσταση και να πάρει την τρίτη θέση.

 

Πέρυσι στον αγώνα είχε την πτώση όταν προσπάθησε με φθαρμένο πίσω ελαστικό να πιέσει για να μείνει κοντά στον Rossi, χωρίς να συμβιβαστεί με τους 20 πολύτιμους βαθμούς.

 

Φέτος το Σ/Κ στην Αργεντινή δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για τον Marc Marquez, ο οποίος - μαζί με την ομάδα του - ταλαιπωρήθηκαν με καθυστερήσεις στις πτήσεις τους!

 

«Μετά από 60 περίπου ώρες, επιτέλους φτάσαμε! Φτάσαμε χτες στις 03:00 αλλά οκ, είμαστε εδώ και θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την αίσθηση που είχαμε στο Qatar. Τη βάση που βρήκαμε εκεί».

 

Ο Ισπανός της Repsol επισήμανε και την ποικιλία που υπάρχει με την Michelin: «Πέρυσι λίγο-πολύ όλοι επιλέγαμε τα ίδια ελαστικά για τον αγώνα. Όμως είδαμε στο Qatar ότι είχαμε διαφορετικές επιλογές, εγώ κι ο Valentino με το σκληρό, ο Lorenzo με το πιο μαλακό».

 

«Φέτος θα έχει ενδιαφέρον και θα είναι πολύ σημαντικό να βρούμε το κατάλληλο ελαστικό από τα ελεύθερα γιατί αυτό θα κάνει τη διαφορά. Όπως στο Qatar, που ο Lorenzo κατάφερε στο τέλος να βελτιωθεί και να κάνει 1:54».

 

Είκοσι ολόκληρα χρόνια μέσα στις πίστες συμπλήρωσε ο Valentino Rossi, ο οποίος σαν σήμερα ξεκίνησε την καριέρα του στην Μαλαισία στις 31 Μαρτίου του 1996! Αν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης, εν τούτοις ο Ιταλός παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο!

 

Ούτε και οι σημαντικές αλλαγές σε ελαστικά και ηλεκτρονικά, φάνηκαν να επηρεάζουν τον αειθαλή Valentino: «Ναι, έχουν αλλάξει πολλά για όλους. Στο τέλος όμως, στον αγώνα, δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα».

 

«Από τη μια ήμουν χαρούμενος διότι ο αγώνας ήταν γρήγορος και μπορούσα να μείνω κοντά στους πρώτους. Δυστυχώς όμως δεν ανέβηκα στο βάθρο, που ήταν και ο στόχος μου κι έτσι πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί κι ανταγωνιστικοί».

 

«Επίσης οι επιλογές στα ελαστικά είναι πλέον περισσότερο ανοιχτές, όπως φάνηκε από το μπροστινό γκρουπ που είχαμε διαφορετικές επιλογές. Έτσι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη σωστή επιλογή».

 

Ο Valentino είναι και ο μοναδικός αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας που έχει καταφέρει να τερματίσει στην τετράδα και στους δυο αγώνες που έχουν γίνει στην Αργεντινή.

 

«Ελπίζουμε να είναι καλός ο καιρός. Μ’ αρέσει η πίστα. Είναι καλό ότι αρέσει σε πολλούς αναβάτες, είναι διασκεδαστική και αρκετά τεχνική. Πέρυσι πήραμε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα».

 

«Φέτος όμως έχουμε πολλούς που είναι γρήγοροι κι έτσι πρέπει να βρούμε κάτι περισσότερο για τον αγώνα».

 

Στο τέλος του αγώνα στο Qatar, ο Pol Espargaro κατάφερε να επικρατήσει του ομόσταυλού του και να αναδειχθεί αυτός ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, στην έβδομη θέση.

 

«Ειδικά στο Qatar ήταν εύκολο να ξεκινήσεις κάπως νευρικά και ήταν εύκολο να κάνεις λάθος και να χάσεις βαθμούς. Δεν ξεκίνησα καλά κι έχασα πολύ χρόνο στην αρχή κι έτσι στο τέλος έχασα μια-δυο θέσεις».

 

«Ήταν σημαντικό όμως να πάρεις βαθμούς και να είσαι ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωθούμε λίγο, ειδικά στην αρχή που δεν ήμουν δυνατός».

 

Τέλος, ο Yonny Hernandez μπορεί να είναι από την Κολομβία, αλλά θεωρεί το Γύρο της Αργεντινής ως το δικό του GP, με πολλούς συμπατριώτες του να δίνουν το παρόν στις κερκίδες.

 

«Για μένα είναι σαν να αγωνίζομαι στο σπίτι μου. Πολλοί οπαδοί μου εύχονται τα καλύτερα, είναι ο δικός μου - Λατινοαμερικάνικος - Γύρος. Είναι πολύ ωραίο να εκπροσωπώ την πατρίδα μου εδώ και στο MotoGP».

 

«Ελπίζω να δουλέψω σκληρά με τη μοτοσυκλέτα εδώ και να πάρουμε καλούς βαθμούς. Η βάση των οπαδών εδώ, αλλά και στην Κολομβία, μεγαλώνουν. Όταν έρχομαι εδώ όλοι με ξέρουν!»

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo-Marquez απαντούν στα γιουχαρίσματα!

« Προηγούμενο άρθρο

Η τελευταία θέση στον Pons;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα