• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Επόμενη αναμέτρηση Jerez!
Τέσσερεις βαθμοί χωρίζουν τους τέσσερεις πρώτους
Νέα 18/04/2016 - 16:33

Τρεις διαφορετικοί νικητές στους τρεις πρώτους αγώνες της Moto2 φέτος και οι αναβάτες της κατηγορίας συγκεντρώνονται στην Jerez για τον επόμενο Γύρο.

 

Ο Luthi ήταν ο μεγάλος νικητής του Qatar, αλλά έκτοτε δεν έχει καταφέρει να τερματίσει πιο πάνω από την έβδομη θέση σε Αργεντινή και Τέξας.

 

Στην Jerez δεν έχει κερδίσει ποτέ σε καμμία κατηγορία, ενώ έχει βρεθεί μόνο στη δεκάδα τα τελευταία δυο χρόνια.

 

Ο πιο έμπειρος αναβάτης της κατηγορίας είχε καταφέρει να πάρει τρία συνεχόμενα βάθρα εκεί από το 2010 ως το 2012.

 

Ο Luthi είχε ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν, είναι τέταρτος στη βαθμολογία αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ελβετό.

 

Αντίθετα για τον Sam Lowes τα πράγματα είναι πιο ευοίωνα! Ο Βρετανός, χάρη στις δυο συνεχόμενες 2ες θέσεις του, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

 

Έχει 47 βαθμούς και δυνατό ρυθμό σε όλους τους αγώνες, όχι όμως τόσο δυνατό ώστε να του επιτρέψει να φτάσει αυτούς που ξέφευγαν μπροστά κάθε φορά.

 

Στην Jerez, σε μια πίστα που έχει κάνει αρκετές δοκιμές με την καινούργια του ομάδα, ο Lowes θα είναι δυνατός και εντυπωσιακός όπως πάντα στις πλαγιολισθήσεις του!

 

Μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Lowes είναι ο Alex Rins. Μετά από μια μέτρια αρχή, ο Ισπανός δείχνει να βρίσκει το δρόμο του.

 

Στην Jerez πάντως δεν έχει πάρει ακόμα βαθμούς ως αναβάτης της Moto2, ενώ έχει ένα βάθρο από το 2014, όταν ήταν τρίτος στην Moto3.

 

Στην Jerez δεν θα αγωνιστεί μόνο ο Rins, αλλά και η ομάδα του - με τους δυο αναβάτες - που συμμετέχει στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

 

Ο Johann Zarco είναι ένα βαθμό πίσω από τον Rins και δυο από τον Lowes.

 

Μετά την ατυχία του στο Qatar, ο Γάλλος πήρε τη νίκη στην Αργεντινή και την 3η θέση στο Τέξας.

 

Εν συγκρίσει με τον Tito Rabat πέρυσι, που είχε στο ίδιο διάστημα 17β μόλις, οι 45 του Zarco σημαίνει ότι έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί με επιτυχία τον Τίτλο του.

 

Ο Γάλλος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση - στην Moto2 - στην Jerez πέρυσι, όταν και είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση.

 

Ο Jonas Folger ήταν ο αναβάτης που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πέρυσι στο Γύρο της Jerez, με τον Γερμανό να ελπίζει ότι κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί και φέτος.

 

Μετά την πτώση του στο Qatar - κι ενώ οδηγούσε τον αγώνα - ο Folger ήταν τρίτος στην Αργεντινή και 5ος στο Τέξας, όντας ένα μεγάλο αουτσάιντερ για τον Τίτλο.

 

Ένας αναβάτης που αξίζει της προσοχής μας είναι και ο Axel Pons που είχε πάρει την πρώτη θέση στις χειμερινές δοκιμές στην Jerez.

 

Ο χρόνος του ήταν εκπληκτικός τότε, στο 1:41,730 με τον απόλυτο χρόνο της πίστας να είναι στο 1:42,706 που κρατά από το ’11 ο Stefan Bradl!

 

Βέβαια στις χειμερινές δοκιμές είχαμε έντεκα αναβάτες κάτω από τον παραπάνω χρόνο του Γερμανού, οπότε ο πήχης του συναγωνισμού αναμένεται να μπει πολύ ψηλά!

 

Στο συγκεκριμένο Γύρο θα έχουμε και την πρώτη έκτακτη συμμετοχή στην κατηγορία για το 2016.

 

Ο αναβάτης θα είναι ο Federico Fuligni, ο οποίος θα αγωνιστεί με Kalex στην ομάδα της Ciatti, με την οποία αγωνίζεται και στην Moto2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Στον προηγούμενο μάλιστα Γύρο του Πρωταθλήματος, ο Fuligni - που θα κάνει την 4η παρουσία του σε GP - είχε ανέβει στο βάθρο.

Επόμενο άρθρο »

Motocross το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Απριλίου

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Σαν νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα