• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez: Η «μάχη» συνεχίζεται!
Binder-Navarro προηγούνται, από κοντά Fenati-Antonelli
Νέα 19/04/2016 - 12:17

Οι τρεις πρώτοι αγώνες της σεζόν ήταν πολύ διαφορετικοί και με διαφορετικούς νικητές κάθε φορά!

 

Στο Qatar είχαμε τη μεγαλειώδη νίκη στο photo finish για τον Antonelli, στην Αργεντινή ο Pawi διέλυσε τον ανταγωνισμό, ενώ στο Τέξας επικράτησε ο Fenati.

 

Και οι τρεις τους όμως κυνηγούν στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τους Brad Binder και Jorge Navarro!

 

Η «μάχη» της πιο συναρπαστικής κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ στην Jerez!

 

Τα δεδομένα όλων των ομάδων είναι άπλετα, όσον αφορά στην Jerez, καθώς όχι μόνο έκαναν χειμερινά τεστ εκεί, αλλά πολλοί την προτιμούν και για ιδιωτικές δοκιμές.

 

Περιμένουμε λοιπόν σίγουρα έναν κλειστό αγώνα γεμάτο θέαμα, ανάλογο ίσως του περσινού όταν οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μόλις τρία δέκατα!

Locatelli προ του Bulega
Locatelli προ του Bulega

 

Ο Binder είναι ο μόνος που έχει βάθρο και στους τρεις πρώτους αγώνες και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Αυτό που του λείπει από την κατηγορία είναι μια νίκη και αυτό έχει ως στόχο να πετύχει στην Jerez, όπου πέρυσι είχε τερματίσει 3ος πίσω από τους Kent και Oliveira που ανέβηκαν στην Moto2.

 

Την πρώτη του νίκη κυνηγά και ο Jorge Navarro, ο οποίος είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Binder και θέλει στην Ισπανία να πάρει το τρίτο του συνεχόμενο βάθρο.

 

Ο Navarro είναι ο μόνος από τους τέσσερεις πρώτους που δεν έχει συμμετοχή στην Moto3 από το 2012, όταν και η κατηγορία πήρε το νέο της όνομα.

 

Λίγοι μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν καλύτερη παράδοση από τον Romano Fenati στην Jerez, καθώς ο Ιταλός έχει δυο νίκες στην πίστα.

 

Ήταν το 2012 όταν γράφονταν διθύραμβοι για τον νεαρό Ιταλό, ο οποίος στο δεύτερό του μόλις αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπαιρνε τη νίκη στην Jerez!

 

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και κυρίως ο Fenati φαίνεται πιο ώριμος.

 

Το παράδειγμα του Τέξας, όταν περίμενε υπομονετικά πίσω από τον Navarro αντί να δοκιμάζει συνεχείς επιθέσεις, είναι ενδεικτικό.

 

Όντας 14 βαθμούς πίσω από τον Binder, ο Romano Fenati θέλει οπωσδήποτε ένα ακόμη βάθρο στην Ισπανία, για να ισχυροποιήσει τη θέση του στη βαθμολογία.

 

Μετά την τεράστια νίκη του στο Qatar, ο Antonelli δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

 

Ο νικητής στο Τέξας Fenati, μπροστά από τον Oettl που έκανε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα στον προηγούμενο Γύρο!
Ο νικητής στο Τέξας Fenati, μπροστά από τον Oettl που έκανε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα στον προηγούμενο Γύρο!

Στην Αμερική ήταν τρομερός και από την 30η θέση του grid έφτασε ως την 6η στον αγώνα, αλλά δεν απέφυγε το λάθος και την πτώση.

 

Η πίστα της Jerez δεν είναι άγνωστη για τον Pawi, ο οποίος βρέθηκε εκεί τόσο στα χειμερινά τεστ όσο και από τη μια χρονιά που αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

 

Σ’ αυτό αγωνίζονταν και οι Aron Canet και Joan Mir που έχουν πάρει βαθμούς στους δυο από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς.

 

Μάλιστα ο Joan Mir είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο (3ος) στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων, ενώ είχε πτώση στο δεύτερο.

 

Στην Jerez θα έχουμε και τις πρώτες έκτακτες συμμετοχές στην κατηγορία της Moto3, με την Procercasa -42 να αγωνίζεται με τους Enzo Boulom και Davide Pizzoli.

 

Πρόκειται για την ομάδα που ανήκει στον Alex Rins και η οποία συμμετέχει στο Ισπανικό Πρωτάθλημα!

 

Ο Pizzoli θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά σε GP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς είχε αγωνιστεί και πέρυσι στο Γύρο της Aragon.

Ο Brad Binder
Ο Brad Binder

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Τα στατιστικά

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Δεν ήταν δύσκολο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα