• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon MotoGP: Πιο κοντά στον Τίτλο!
4η νίκη για Marquez, στο +52β από τον Rossi
Νέα 25/09/2016 - 17:21

Αφού δεν έπεσε στην αρχή του αγώνα, όταν παραλίγο ένα λαθάκι να του στοιχίσει, ο Marc Marquez είχε το ρυθμό και την ταχύτητα για να φύγει μπροστά και να πάρει τη νίκη.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με θερμοκρασία στην άσφαλτο στους 31o C, καθώς επικρατούσε συννεφιά, στη συνέχεια όμως άνοιξε ο καιρός και η άσφαλτος ανέβασε εφτά βαθμούς!

 

Στα ελαστικά ο Marquez ευνοήθηκε από την άνοδο της θερμοκρασίας - ένας από τους τρεις μόλις που έβαλαν το σκληρό μπροστά - κι ενώ είχε πέσει πέμπτος μετά το λάθος του, γρήγορα ανέκτησε έδαφος.

 

Στον 15ο γύρο του έκανε 48.6 και με τον Rossi σ’ εκείνο το σημείο να κάνει ’49.6 του έκανε διαφορά κι έφυγε απροβλημάτιστος μπροστά, για να πάρει την πρώτη του νίκη στο δεύτερο μισό της σεζόν!

 

Παράλληλα έβαλε στοπ στους τέσσερεις σερί αγώνες που τον κέρδιζε ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Rossi, ενώ απέκτησε αυτός τώρα ψυχολογικό πλεονέκτημα πριν τους τρεις δύσκολους συνεχόμενους αγώνες στην Ασία.

 

Τη μάχη για τη δεύτερη θέση έδωσαν οι δυο Yamaha. Ο Rossi είχε χάσει από τον 11ο γύρο το προβάδισμα και λίγο μετά, έβλεπε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Marquez. Όμως πίσω παραμόνευε ο «καρχαρίας»!

 

Με το νέο του βάψιμο, ο Lorenzo ανέβασε το ρυθμό του από τον 15ο γύρο κι έπειτα, όντας σταθερά πιο γρήγορος από τον Rossi, τον οποίο πλησίασε και πέρασε στον 19ο γύρο του αγώνα.

 

Οι δυο όμως ήταν κοντά, με τον Vale να κάνει το λάθος στα φρένα, άνοιξε τη γραμμή του, στον προτελευταίο γύρο κι έχασε κάθε ελπίδα για τους 20β. Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου, δεν είχε σκοπό να επιτεθεί, αλλά μπήκε με περισσότερα χιλιόμετρα στη στροφή.

 

Έτσι η διαφορά του από τον Marquez αυξήθηκε στους +52β με τον Ισπανό να χάνει 16β από τον Rossi στους τέσσερεις τέσσερεις αγώνες και μέσα σε έναν να καλύπτει τους 9 από αυτούς!

 

Ήταν μια άξια νίκη για τον Marquez που έδειχνε ότι είχε το πάνω χέρι από την αρχή και ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το λάθος στην αρχή για να πάρει την πρώτη του νίκη στην Aragon από το 2013!

 

Η άνοδος της θερμοκρασίας δεν ευνόησε την Suzuki, με τον Vinales - στην αρχή - να είχε το προβάδισμα στη συνέχεια όμως υποχώρησε πίσω από τους τρεις πρώτους, για την 4η θέση.

 

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να κρατά πίσω του τον εργοστασιακό Dani Pedrosa (και μεγάλο νικητή του Misano) για να είναι αυτός μέσα στην πεντάδα!

 

Η απόδοση του Aleix Espargaro επίσης έπεσε και τερμάτισε έβδομος, μπροστά από τον αδερφό του τον Pol.

 

Ακόμα δυο θέσεις στη δεκάδα πανηγυρίζουν στην Aprilia, με τους Bautista και Bradl να κερδίζουν τον απογοητευτικό Dovi, που έμεινε 32δ πίσω από τον πρώτο! 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έπρεπε να τον σταματήσω!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto2: Το επιβεβαίωσε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα