• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έπρεπε να τον σταματήσω!
Αλλιώς θα αρχίζαμε να είχαμε αμφιβολίες
Νέα 25/09/2016 - 20:20

Για τον Marc Marquez ήταν σχεδόν μονόδρομος μέσα στην πατρίδα του και σε μια πίστα που ταιριάζει στην Honda, να σταματήσει το σερί των 4 συνεχόμενων αγώνων που έχανε από τον Rossi. Και το κατάφερε!

 

Ο Marquez μπήκε στην πίστα με το σκληρό μπροστινό της Michelin - μόνο ο Vinales και ο Crutchlow τον μιμήθηκαν - και με θερμοκρασία ασφάλτου στους 31o C, που στη συνέχεια έφτασε τους 38o C μέσα σε λίγα λεπτά!

 

Πέρασε χωρίς συνέπειες το γλίστρημα που είχε στην αρχή και μετά απλά ήταν θέμα χρόνου να περάσει τους τέσσερεις αναβάτες μπροστά του, για να πάρει την πρώτη του νίκη στην Aragon μετά το 2013!

 

«Ήταν σημαντική νίκη! Από την Γερμανία και ειδικά την Αυστρία, στο στεγνό δεν μπορούσαμε να νικήσουμε. Ήταν σημαντική και γιατί ο Rossi με πλησίαζε κι έπρεπε να τον σταματήσουμε»

 

«Αν όχι, η ψυχολογία του θα ανέβαινε κι εμείς θα αρχίζαμε να έχουμε αμφιβολίες. Τώρα όμως νοιώθω και πάλι καλά με τη μοτοσυκλέτα. Τον περίμενα αυτόν τον αγώνα. Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Ήταν μια πίστα για να επιτεθούμε και να νικήσουμε».

 

«Μετά το ζέσταμα φαινόταν ότι τα είχαμε όλα υπό έλεγχο, όμως φέτος ειδικά κάθε φορά που βγαίνεις στην πίστα η αίσθησή σου μπορεί ν’ αλλάζει. Προσπάθησα στην αρχή να κάνω διαφορά, όμως είχα τη στιγμή στην 7».

 

«Δεν ξέρω πως το έσωσα, αλλά μετά είπα οκ, ησύχασε τώρα. Βήμα-βήμα κέρδισα έδαφος, έφτασα τον Valentino, χαλάρωσα για ένα γύρο πίσω του και μετά - αφού επιτέθηκα - τον πέρασα κι έκανα διαφορά».

 

Όπως είναι λογικό, με τέσσερεις αγώνες να απομένουν, 100β στο σύνολο και με τον Marquez στο +52β δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις στον 23χρονο αν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει τον Τίτλο μέσα στην έδρα της Honda, το Motegi.

 

«Δεν θα κερδίσω τον Τίτλο στην Ιαπωνία», ήταν η αφοπλιστική απάντησε του Ισπανού. «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε υπομονή και να μην κάνουμε λάθη».

 

«Στην Ιαπωνία μπορεί να δυσκολευτούμε περισσότερο, αλλά έρχονται πιο καλές πίστες για εμάς, όπως το Phillip Island και η Valencia. Δεν έχει σημασία το που, αλλά πρέπει να κερδίσουμε».

 

Ο Marquez έκανε ένα επιθετικό προσπέρασμα στον Jorge Lorenzo στον πρώτο γύρο του αγώνα, στην 15, και μετά σήκωσε το χέρι του για να ζητήσει συγγνώμη από τον συναθλητή του.

 

«Ήταν ο πρώτος γύρος και η πρώτη προσπέραση στην 15. Εκεί είμαι δυνατός. Δεν το υπολόγισα καλά όμως και ήταν λίγο πιο σφιχτή... ευτυχώς όμως δεν συνέβη τίποτα».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολα

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon MotoGP: Πιο κοντά στον Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα