• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: Ο Βασιλιάς της Moto3!
Από το τότε στο σήμερα!
Νέα 26/09/2016 - 17:27

Το ταξίδι του Brad Binder ξεκίνησε στο Red Bull Rookies Cup το 2009, όταν και είχε καταφέρει να πάρει 17β την πρώτη του σεζόν, κατακτώντας στο τέλος την 14η θέση.

 

Την επόμενη χρονιά ήταν φανερά πιο βελτιωμένος και με τρία βάθρα μέσα στη σεζόν, κατάφερε να είναι 5ος στο τέλος. Το 2011 ήταν χρονιά σταθμός για τον Binder, που πέτυχε την πρώτη του νίκη!

 

Ξεκίνησε τη χρονιά στο Red Bull Rookies Cup με μια pole position και μια 2η θέση στον αγώνα της Jerez, για να έρθει στη συνέχεια η πρώτη νίκη της καριέρας του, στο Estoril. Την ίδια χρονιά έκανε και πέντε αγώνες στα 125cc.

 

To 2012 ήταν κανονική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη μικρή κατηγορία (Moto3) και κατάφερε να πάρει 24β σε όλη τη σεζόν, κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα στην Valencia, όταν και πήρε την 4η θέση.

 

Την επόμενη σεζόν άλλαξε ομάδα και είχε συχνή παρουσία στη δεκάδα, για να πάρει μια 4η θέση σε μια άλλη Ισπανική πίστα, την Jerez. Τριπλασίασε σχεδόν τους βαθμούς του, συγκεντρώνοντας 66β .

 

Την επόμενη σεζόν, στην ίδια ομάδα και με Mahindra πάλι, έδειξε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπα, συγκεντρώνοντας 109β στην πορεία του Πρωταθλήματος, μαζί με δυο βάθρα, ένα στο Sachsenring κι ένα στο Motegi.

 

Το 2015 τον βρήκε ίσως στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, την Red Bull KTM Ajo που τον βοήθησε ν’ αυξήσει τα βάθρα του και να μαζέψει περισσότερους βαθμούς για να τερματίσει στην 6η θέση στη βαθμολογία. 

 

Πλέον ήταν έτοιμος να δείξει σε όλους την ταχύτητα και το ταλέντο του. Το 2016 ξεκίνησε με τρία βάθρα, καθώς έψαχνε ακόμα την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτή δεν άργησε και ήρθε με μαγικό τρόπο!

 

Στην Jerez ξεκίνησε τελευταίος μετά από μια τιμωρία που δέχθηκε για τεχνική παραβίαση των κανόνων, όμως ούτε αυτό θα σταματούσε τον αφηνιασμένο Binder!  Με απίστευτη δύναμη κι επιθετικότητα, πέρασε τους πάντες και τερμάτισε με διαφορά 3.3δ από τον δεύτερο!

 

Εκεί ήταν που έδειξε σε όλους τις διαθέσεις του για φέτος. Οι επιτυχίες συνεχίζονταν να έρχονται, καθώς κέρδισε και τους δυο επόμενους αγώνες. Είχε εφτά συνεχόμενα βάθρα στους πρώτους 7 αγώνες.

 

Στο Assen ήταν 12ος μετά από ένα λάθος του, ενώ λίγο αργότερα, η μόνη παραφωνία του μέσα στη σεζόν ήταν η εγκατάλειψη στο Brno, όταν κι έπεσε ενώ ήταν μπροστά στο βρεγμένο.

 

Ακολούθησαν δυο νίκες και μια δεύτερη θέση, που του έδωσαν «αέρα» 106β πριν το Γύρο της Aragon. Ήταν η πρώτη του ευκαιρία να πάρει τον Τίτλο και ο Binder δεν την άφησε να πάει χαμένη.

 

Έκανε τον 7ο χρόνο στις κατατακτήριες, αλλά θα ξεκινούσε από την 5η θέση λόγω τιμωριών οδηγών μπροστά του. Ο Binder έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, όπως μας έχει συνηθίσει κι έχασε τη νίκη για μόλις 30χιλ!

 

Ο Brad Binder έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος αναβάτης που κατορθώνει να στεφθεί Πρωταθλητής από την Aragon, ενώ είναι ο τρίτος Ν. Αφρικανός που παίρνει Παγκόσμιο Τίτλο! Τη νέα χρονιά θα είναι στην Moto2, πάλι με την Red Bull KTM Ajo.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Να σταματήσω το ’18;

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Το πρόβλημά του;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα