• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Μια απρόσμενη pole!
Έκανα λάθος στρατηγική με τα ελαστικά
Νέα 29/10/2016 - 18:31

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για ένα τελικό αποτέλεσμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η σημερινή περίπτωση του Andrea Dovizioso αποτελεί ένα καλό παράδειγμα.

 

Ο Ιταλός άσος της Ducati παραδέχτηκε ότι πήρε την πιο περίεργη pole position της καριέρας του, μιας κι έκανε λάθος στρατηγική κατά τη διάρκεια του 15λεπτου, η οποία όμως δεν του στοίχισε.

 

«Ξεκίνησα με το μαλακό επειδή νόμιζα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή, αλλά όταν είδα τους πάντες με το σκληρό, άρχισα να αμφιβάλλω. Επίσης το μπροστά είχε ταλαντώσεις στις εισόδους των στροφών».

 

«Επίσης δεν αποφάσισα να σταματήσω αμέσως και το σκεφτόμουν για ένα γύρο. Δεν μπήκα στα pits από το σύντομο δρόμο κι έχασα κι άλλο δρόμο», συνέχισε να λέει ο Dovizioso.

 

«Έτσι είχα δυνατότητα για μόλις δυο γύρους, ενώ αν είχα και έναν τρίτο θα κατέβαζα το χρόνο μου κι άλλο. Ευτυχώς ήταν αρκετοί. Η τακτική μας δεν ήταν τέλεια και ήμουν έκπληκτος που πήραμε την pole».

 

Θα πίστευε κανείς ότι ο Ιταλός θα ήθελε βροχή στον αυριανό αγώνα, αλλά «...όχι! Θα είχα περισσότερα χαρτιά να παίξω στη βροχή, αλλά θα προτιμούσα στεγνό αγώνα».

 

«Το θέμα είναι αυτά τα υγρά σημεία που δεν στεγνώνουν. Είναι πράγματι παράξενο... έχουμε κάποιες πίστες που στεγνώνουν γρήγορα και κάποιες άλλες που στεγνώνουν αργά. Αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι φυσιολογικό».

 

«Επίσης η άσφαλτος είναι σκούρα και δεν βλέπεις τα υγρά κομμάτια και αν περάσεις πάνω από ένα θα πέσεις. Σήμερα το πρωί στις ΕΔ3 δεν μπορούσα να πάρω τις γραμμές που ήθελα».

 

«Στην τελευταία στροφή είναι πιο δύσκολο να περάσεις. Δεν μπορείς να φρενάρεις δυνατά στην είσοδο όπως παλιά και είναι εύκολο να κάνεις το λάθος και να ανοιχτείς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Θα είναι ωραία μάχη!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Στόχος το βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα