• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο «πόλεμος» των Ημερολογίων!
MotoGP, Formula 1 και SBK-Motul
Νέα 02/12/2016 - 14:42

Αν και προσωρινά, έχουμε στα χέρια μας ήδη τα Ημερολόγια Αγώνων για το 2017, όσον αφορά στο MotoGP, στα SBK-Motul και στην Formula 1.

 

Ο σχεδιασμός για τα δυο Πρωταθλήματα με μοτοσυκλέτες έγινε προσεχτικά από την Dorna και έχουμε μόνο μια ημέρα με αγώνες για MotoGP και SBK-Motul.

 

Το χρονικό διάστημα μέχρι τη νέα σεζόν δεν είναι τόσο μεγάλο, καθώς στις 26 Φεβρουαρίου αρχίζει το Πρωτάθλημα των SBK-Motul στην Αυστραλία.

 

Τα δυο άλλα Πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν έναν μήνα αργότερα, στις 26 Μαρτίου, με το MotoGP στο Qatar και την F1 στην Αυστραλία. Η διαφορά ώρας εδώ είναι υπέρ μας.

 

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για την F1 θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 26 Νοεμβρίου, ενώ η αυλαία για το MotoGP θα πέσει δυο εβδομάδες νωρίτερα.

 

Μια εβδομάδα ακόμα πιο νωρίς, στις 04 Νοέμβρη του ’17, θα ολοκληρωθεί και το Πρωτάθλημα των SBK-Motul με τους αγώνες στο Qatar (Παρασκευή-Σάββατο).

 

Οι κοινές ημερομηνίες, όπως γράψαμε πιο πάνω, είναι ελάχιστες ανάμεσα σε MotoGP και SBK-Motul: ουσιαστικά μια, στις 15 Οκτωβρίου.

 

Είναι το διάστημα με τους τρεις συνεχόμενους Γύρους σε Αυστραλία, Ιαπωνία και Μαλαισία για το MotoGP, το οποίο στις 15 θα είναι στο Motegi, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα που θα γίνει ο Γύρος των SBK.

 

Το πιο μεγάλο πρόβλημα για τους σκληροπυρηνικούς του μηχανοκίνητου χώρου, υπάρχει ανάμεσα σε Formula 1 και MotoGP, που «συγκρούονται» έξι φορές μέσα στη σεζόν!

 

Πάντως η αλήθεια είναι ότι στις 5 περιπτώσεις η διαφορά ώρας βοηθάει και μένει μόνο η 27η Αυγούστου που οι μοτοσυκλέτες θα είναι στο Silverstone και τα μονοθέσια στο Spa.

 

Από την άλλη τα SBK-Motul και η F1 έχουν κοινές ημερομηνίες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις! Τα μόνα ελεύθερα Σ/Κ είναι πέντε στο σύνολο.

Επόμενο άρθρο »

VDM: Ένας και μόνο στόχος!

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγών συνέχεια για Dani

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα