• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VDM: Ένας και μόνο στόχος!
Να γίνω Πρωταθλητής των SBK!
Νέα 02/12/2016 - 15:37

Συνέντευξη στην Yamaha - τη νέα του ομάδα στα SBK-Motul - έδωσε ο Michael Van der Mark, ένας αναβάτης που δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να τον δούμε στο MotoGP.

 

Τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται στο paddock των SBK και μας αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η ενασχόλησή του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Όλα οφείλονται στον πατέρα μου».

 

«Αγωνιζόταν πριν γεννηθώ κι έβλεπε αγώνες στην τηλεόραση. Είχαμε πάει και σε μερικά GP στο Assen. Όταν ήμουν 11 ανέβηκα στη μοτοσυκλέτα του Rossi και τότε του είπα: θέλω ν’ αγωνιστώ».

 

Τι είναι αυτό που του δίνει κίνητρο; «Η γεύση της νίκης! Δεν υπάρχει κάτι που να συγκρίνεται με αυτή την αίσθηση».

 

Η καλύτερη στιγμή της καριέρας του δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απ’ όταν στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport των SBK στην Jerez.

 

«Είχαμε δώσει πολλές μάχες σ’ εκείνον τον αγώνα και στο τέλος όχι μόνο κερδίσαμε, αλλά ήμασταν και οι Πρωταθλητές! Αυτός είναι πάντα ο στόχος απ’ όταν ξεκίνησα ν’ αγωνίζομαι».

 

Ένα κοινό σημείο που έχει με τον Rea, είναι ότι και ο Van der Mark - όπως ο Ιρλανδός - ήταν με έναν κατασκευαστή στη μέχρι τώρα πορεία του στα SBK από το 2011.

 

«Νομίζω ότι αυτή η αλλαγή ήρθε την κατάλληλη στιγμή, τα αποτελέσματα δεν ήταν άσχημα αλλά κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι χρειαζόμουν νέα πρόκληση».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε τις πρώτες του εντυπώσεις με τη νέα του μοτοσυκλέτα, την R1 της Yamaha. «Ήταν πολύ καλές και ήμουν χαρούμενος από την πρώτη στιγμή».

 

«Είναι ακόμα νωρίς βέβαια κι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά μπορώ να καταλάβω τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και αυτό μου δίνει παραπάνω κίνητρο».

Επόμενο άρθρο »

To ΠΠΤ2017 σε νέα εποχή

« Προηγούμενο άρθρο

Ο «πόλεμος» των Ημερολογίων!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα