• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Guareschi: Ο Rossi κάνει θαύματα!
Ο Vinales είναι ο αντι-Marquez!
Νέα 06/02/2017 - 12:43

Αρκετοί σίγουρα θα θυμόσαστε τον Vittoriano Guareschi, ο οποίος από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati μεταπήδησε στην SKY VR46 τη χρονιά της ίδρυσης της ομάδας.

 

Εκεί, στην ομάδα του Rossi, ήταν και ο τελευταίος του σταθμός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τον Guareschi να έχει αφοσιωθεί πλέον στην οικογενειακή επιχείρησή του με τον αδελφό του.

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει ξεχάσει τους αγώνες ταχύτητας. Κάθε άλλο! Το gpone.com τον συνάντησε και του έθεσε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις!

 

Λείπεις για αρκετό διάστημα από τα γκαράζ. Δεν σου λείπει το Πρωτάθλημα;

Όχι κι ένας λόγος είναι ότι χρειαζόμουν το διάλειμμα. Τώρα έχω χρόνο ώστε να είμαι κοντά με τους αγαπημένους μου. Δεν έχω αφήσει τελείως τους αγώνες όμως! Αγωνίζομαι με τον αδερφό μου και μιλάω ακόμα με αναβάτες και μηχανικούς.

 

Έχεις μιλήσει με τον Stoner καθόλου;

Όχι, δεν είχα την ευκαιρία. Συνήθως μιλάω με τον Dovizioso αλλά και με τον Livio Suppo.

 

Τι γνώμη έχεις για το δίδυμο Dovizioso-Lorenzo;

Είναι τέλειος συνδυασμός, ειδικά από πλευράς χαρακτήρα. Ο Jorge είναι δυνατός ομόσταυλος, αλλά αυτό είναι καλό για τον Andrea, διότι θα έχει λιγότερη πίεση. Ήταν γρήγορος στην Μαλαισία και νομίζω ότι μπορεί να κάνει μια καταπληκτική σεζόν. Και οι δυο ξεκινάνε επί ίσοις όροις!

 

Μπορεί η Ducati να πάρει τον Τίτλο;

Δεν ξέρω... πρέπει να είσαι πολύ σταθερός και η αρχή θα είναι το ήμισυ του παντός για τον Jorge. Αν δυσκολευτεί στους πρώτους αγώνες, θα είναι δύσκολο να καλύψει το έδαφος. Στο Qatar η Ducati μπορεί τη νίκη.

 

Περίμενες να είναι τόσο γρήγορος ο Vinales;

Ναι, τον θυμάμαι από το Silverstone το 2013. Αποφάσισα τότε να πάω κοντά στην πίστα να τον δω και κατάλαβα από τότε ότι έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Έκανε πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι.

 

Είναι ο αντι-Marquez;

Σίγουρα, καθώς είναι παρόμοιοι αναβάτες. Δεν αισθάνεται πίεση και η παρουσία του Valentino δεν θα τον επηρεάσει. Ήταν ανταγωνιστικός κι έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Στο Phillip Island θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

 

Ο Marquez είχε δυσκολίες στην Sepang, όπως και πριν από ένα χρόνο.

Αυτή τη φορά όμως ήταν μικρότερης σημασίας. Ξεκινά ως το φαβορί. Πραγματικά μπορεί και παίρνει το 110% από τη μοτοσυκλέτα του.

 

Θα είναι φέτος η ευκαιρία για τον Rossi να πάρει το δέκατο;

Ο Valentino μπορεί και κάνει θαύματα! Είναι απίστευτο το πως κατορθώνει και είναι ακόμα ανταγωνιστικός. Στην Sepang δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά είχε κρυμμένο άσο στο μανίκι του στη συνέχεια. Κάθε χρονιά έχει δυο μεγάλα εμπόδια. Την ηλικία του πρώτα και τους αντιπάλους του μετά. Το 2017 θα έχει τον Vinales, μια πολύ ανταγωνιστική Ducati, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Iannone.

 

Πέρυσι γίναμε μάρτυρες του χωρισμού Fenati και SKY VR46, της τελευταίας ομάδας που ήσουν. Το περίμενες;

Ναι, αλλά προτιμώ να μην πω περισσότερα.

Επόμενο άρθρο »

Chattering για Redding

« Προηγούμενο άρθρο

Βάζει τον πήχη ψηλά ο Gresini!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα