• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Χάρη στο Valentino
Βελτίωσα τη νοοτροπία μου στους αγώνες!
Νέα 10/02/2017 - 10:40

Μετά από δυο χρόνια στην Mahindra - με την οποία πήρε τις πρώτες δυο νίκες του - ο Pecco Bagnaia επιστρέφει στη βάση του.

 

Επιστρέφει στην ομάδα με την οποία διένυσε τη δεύτερή του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την Moto3: την SKY VR46, την ομάδα του Rossi.

 

Αυτή τη φορά όμως, ο νεαρός αναβάτης που προέρχεται από την Ακαδημία του Valentino Rossi, θα αγωνίζεται στην Moto2.

 

Στην χτεσινή παρουσίαση της ομάδας ο Pecco μίλησε με τους δημοσιογράφους που είχαν προσκληθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο «δικός μας» Δημήτρης Διατσίδης.

 

«Μετά από αρκετές σεζόν στην Moto3, που έμαθα πολλά, ένοιωσα ότι έπρεπε να κάνω το βήμα για την Moto2. Είμαι ενθουσιασμένος και θέλω να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα».

 

«Επιστρέφω και σε μια ομάδα που ξέρω, μια ανταγωνιστική κι επαγγελματική ομάδα. Μου έλειψαν! Είμαι έτοιμος να κάνουμε μια καλή σεζόν μαζί».

 

Για τη νέα του μοτοσυκλέτα, την Kalex, είπε: «Είχα μια πρώτη επαφή και είμαι περίεργος να επιβεβαιώσω αυτά που είδα την πρώτη φορά».

 

«Χωρίς να υποτιμώ την Moto3, αλλά η Kalex μετράει περισσότερο, έχει μεγαλύτερα ελαστικά και ειδικά στα φρένα νοιώθεις τη μεταφορά του φορτίου».

 

«Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της Honda είναι καινούργιος για εμένα και χωρίς ηλεκτρονικά, πρέπει να είσαι προσεχτικός με το γκάζι».

 

«Χάρη στην ομάδα όμως και σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερα να προσαρμοστώ και να βρω μια βάση για να δουλέψουμε στα επόμενα τεστ».

 

Δυο από τους βασικούς του αντιπάλους στην Moto2 είναι και συναθλητές του στην Ακαδημία του Rossi. Δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτοί είναι και οι μόνοι.

 

«Ο Baldassarri και ο Morbidelli είναι δυο πολύ δυνατοί οδηγοί. Τους παρακολουθούσα και μελετούσα το στυλ τους ήδη από πέρυσι».

 

«Μ’ αρέσει και ο Nakagami, η οδήγηση του οποίου είναι ενδιαφέρουσα. Αλλά με τράβηξε και ο Luthi, που είναι ακριβώς το αντίθετο του Nakagami».

 

«Θα προσπαθήσω να κάνω μια μείξη των δυο στυλ».

 

Ο Pecco Bagnaia βγάζει μια ηρεμία πριν τους αγώνες. Ποιό είναι το μυστικό του;

 

«Πριν τον αγώνα πάω τουλάχιστον τέσσερεις στην τουαλέτα και τα βγάζω όλα», λέει ο 20χρονος άσος γελώντας. Γρήγορα όμως σοβαρεύεται:

 

«Έχω δουλέψει πολύ στη νοοτροπία μου πριν τον αγώνα. Δεν θέλω φασαρίες και φωνές. Ήρεμα σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε και μέσα στην πίστα προσπαθώ να κάνω το κατάλληλο πράγμα στη σωστή στιγμή».

 

«Αυτό είναι κάτι που μου έχει μάθει ο Valentino. Το ’15 μου είπε να προσέξω τη διαχείριση που κάνω στον αγώνα και χάρη στις συμβουλές του ήρθαν τα αποτελέσματα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές».

Επόμενο άρθρο »

KRT: Η παρουσίαση της ομάδας

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Test Valencia: Ημ. 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα