• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP @ Le Mans!
Μια ιστορική ματιά στο Γαλλικό GP
Νέα 17/05/2017 - 14:24

Το Le Mans έχει φιλοξενήσει GP 29 φορές στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και του «Vitesse du Mans» το 1991, που είναι και η μόνη σεζόν που έγιναν δυο GP στην Γαλλία. Φέτος είναι η 18η συνεχόμενη φορά που το Le Mans φιλοξενεί GP.

 

Την πρώτη φορά που η πίστα χρησιμοποιήθηκε για αγώνες ήταν το 1969, με τον Giacomo Agostini να οδηγεί στη νίκη την MV Agusta του, «ρίχνοντας» γύρο σε όλους τους αντιπάλους του!

 

Πλην του Le Mans, άλλες εφτά Γαλλικές πίστες έχουν φιλοξενήσει GP: Paul Ricard (13), Clermont-Ferrand (10), Nogaro (2), Reims (2), Rouen (2), Albi (1), Magny-Cours (1).

 

Στην τετράχρονη εποχή του MotoGP (2002 και μετά) η Honda έχει εφτά νίκες στο Le Mans, με τελευταία την επικράτηση του Marquez το 2014. Εφτά νίκες έχει και η Yamaha, που έκανε το 1-2 τα τελευταία χρόνια, με πρώτο τον Lorenzo και πίσω του τον Rossi.

 

Ο πολυνίκης στην πίστα είναι ο Jorge Lorenzo, ο οποίος έχει πάρει έξι νίκες στο Le Mans. Πέντε στη μεγάλη κατηγορία και μια στα 250cc.

 

Πέρυσι μάλιστα, είχε καταφέρει να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη του σε στεγνό αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον δεύτερο Valentino Rossi για 10,654δ!

 

Στο Le Mans ο Chris Vermeulen έπαιρνε το 2007 τη μοναδική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας Suzuki. Με εξαίρεση το Silverstone πέρυσι, αυτή ήταν η μοναδική νίκη του κατασκευαστή εκεί, στην τετράχρονη εποχή.

 

Εκεί πήρε πέρυσι το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία ο Maverick Vinales, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Ήταν το πρώτο βάθρο της Suzuki από το 2008 και την 3η θέση του Loris Capirossi στο Brno.

 

Τα καλύτερα αποτελέσματα της Ducati είναι η δεύτερη θέση του Loris Capirossi το 2006 και επίσης η δεύτερη του Valentino Rossi το 2012.

 

Από το 2002 έχουν γίνει 15 αγώνες MotoGP στο Le Mans. Από αυτούς οι εννέα είτε ξεκίνησαν στο βρεγμένο, είτε έβρεξε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ποιός θα επικρατήσει στο Le Mans;

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ 2017: Ιδανικό ξεκίνημα για τον Σάκη Συνιώρη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα