• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Η νίκη στο Le Mans;
Τόσο ιδιαίτερη, όσο και η πρώτη!
Νέα 21/05/2017 - 20:32

Η δραματική νίκη για τον Maverick Vinales στο σημερινό αγώνα, ήταν η 500η της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Ωστόσο το πιο σημαντικό για τον Ισπανό, είναι το γεγονός ότι καταφέρνει και φεύγει από το Le Mans με 17β μπροστά από τον Pedrosa και 23β από τον Rossi.

 

Μετά το τέλος του αγώνα, στη συνέντευξη τύπου, ο Vinales είπε:

 

«Είδα τον Valentino μπροστά και είπα ότι θα έπρεπε να σχεδιάσω καλά το τελευταίο κομμάτι και να προσπαθήσω να τον περάσω. Έκανε όμως ένα μικρό λάθος και πέρασα μπροστά».

 

«Όταν είδα το λάθος του φρέναρα όσο πιο βαθιά μπορούσα και πήρα πολλά ρίσκα, αλλά η μοτοσυκλέτα είχε καλή πρόσφυση στο μπροστινό ελαστικό».

 

Ο Vinales είπε στη συνέχεια ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο Rossi ήταν εκτός μάχης με το λάθος του στην 11.

 

«Περίμενα την επίθεσή του και ήξερα ότι δεν θα τα παρατήσει. Πέρασα τη γραμμή πρώτος κι ένοιωσα τόσο ωραία! Ένοιωθα σαν την πρώτη νίκη της καριέρας μου, πάλι στο Le Mans στα 125cc».

 

«Ένοιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και νομίζω ότι έκανα το καλύτερό μου πέρασμα στο τρίτο και τέταρτο κομμάτι της πίστας και είμαι πολύ χαρούμενος».

 

«Λυπάμαι για τις πολλές πτώσεις... είδα τον Marc εκτός και είπα ότι δεν είναι ένας αγώνας που θα πρέπει να γίνει λάθος. Ήθελα το βάθρο, αλλά έκλεισα λίγο το γκάζι».

 

«Μετά όμως είδα τον Valentino και τον Johann να πιέζουν όλο και περισσότερο κι έτσι προσπάθησα να συγκεντρωθώ και να κάνω το καλύτερο δυνατό».

 

Με πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Johann Zarco που έκανε τρομερό αγώνα και πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

 

«Ήταν απίστευτος στους πρώτους γύρους... είχε πρόσφυση όλη την ώρα και ήταν πολύ δύσκολο να τον περάσεις επειδή ήταν δυνατός στους τομείς τρία και τέσσερα».

 

«Τον πέρασα και προσπάθησα να κάνω διαφορά, αλλά για δέκα γύρους έβλεπα στην ταμπέλα ότι ο Zarco είναι στο 0,3δ πίσω μου και δεν το πίστευα επειδή έκανα χρόνους στο ‘32».

 

«Μετά είδα και τον Valentino που με έφτασε και με πέρασε κι εγώ προετοιμάστηκα για μάχη στους δυο τελευταίους γύρους και τα έδωσα όλα».

 

«Έκλεινα όλες τις πόρτες που θα μπορούσε να με περάσει και ρίσκαρα, διότι πίεζα πολύ το μπροστινό ελαστικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι και πάλι στην 1η θέση της βαθμολογίας, μετά από δυο δύσκολους αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Vinales και καιρός!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: σημειώσεις μετά τον Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα