• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η άνοδος της Yamaha
Θα συνεχιστεί στην Aragon;
Νέα 20/09/2017 - 17:42

Λίγο μετά το GP της Αυστρίας, η πολύ δυνατή Honda και η βελτιωμένη Ducati δεν άφηναν πολλά περιθώρια για θετικές σκέψεις στο γκαράζ της Yamaha.

 

Όπως παραδέχεται ο Wilco Zeelenberg, οι μπλε - που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με τη φθορά του πίσω ελαστικού στην Αυστρία - ανησυχούσαν πολύ.

 

Η αντίδρασή τους όμως ήταν ιδανική, όταν και μετά από ένα τεστ στο Misano, προς τα τέλη Αυγούστου, ήρθαν οι αναγκαίες μεγάλες αλλαγές στην M1.

 

Τόσο στα ηλεκτρονικά, όσο και με την έλευση του πλαισίου του 2018, το οποίο μάλλον στην Yamaha δεν περίμεναν να κάνει τόση διαφορά.

 

Ωστόσο με αυτό, το δίδυμο της ομάδας - ο Valentino Rossi και ο Maverick Vinales - ανέβηκαν και οι 2 στο βάθρο για πρώτη φορά μετά τους πρώτους δυο αγώνες της σεζόν.

 

«Ήταν έκπληξη που το χρησιμοποίησαν! Δεν το φέραμε για το Silverstone, αλλά περισσότερο έχοντας κατά νου τη νέα χρονιά», αποκαλύπτει ο Zeelenberg.

 

«Η μεγαλύτερη βελτίωση για εμάς ήταν στο θέμα των ηλεκτρονικών και συγκεκριμένα στο traction control».

 

Στο Misano ο Vinales - απόντος του τραυματία Rossi - ήταν πολύ δυνατός σε ρυθμό στις ΕΔ4 και το Σάββατο πήρε την 4η pole του, αποδεικνύοντας και πάλι τη βελτίωση της Μ1.

 

Η βροχή βέβαια δεν του επέτρεψε να παλέψει για κάτι καλύτερο από την 4η θέση, ωστόσο αν και δυσκολεύεται σε τέτοιες συνθήκες, έδειξε ένα καλό πρόσωπο.

 

«Ήταν ο καλύτερος βρόχινος αγώνας της καριέρας μου», θα έλεγε αρκετές ημέρες μετά το τέλος του Γύρου στο Misano.

 

Το λόγο που η βροχή δεν ταιριάζει και τόσο στον Vinales, εξηγεί ο Zeelenberg: «Είτε είσαι, είτε δεν είσαι αναβάτης βροχή».

 

«Ο Vinales είναι επιθετικός στα φρένα και δεν μπορεί στη βροχή να φορτίσει το μπροστινό όπως κάνει στο στεγνό. Πρέπει να οδηγήσει κι άλλες ώρες στη βροχή».

 

«Μόλις όμως του γίνει το κλικ, τότε όλα καλά! Κι ο Dani (σ.σ. Pedrosa) δυσκολευόταν για χρόνια στη βροχή».

 

Στο Misano μπορεί να έχασε λίγο έδαφος, ωστόσο ο Vinales παραμένει δυνατά στη μάχη του Τίτλου και όπως παραδέχονται όλοι, το Πρωτάθλημα είναι ακόμα πολύ ανοιχτό.

 

Στην Aragon, αυτό το Σ/Κ, ο καιρός αναμένεται καλός όλο το τριήμερο κι εκεί περιμένουμε να δούμε σπουδαίες μάχες από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας.

 

Ανάμεσά τους θα κονταροτυπηθούν και οι Vinales-Marquez, με τον τελευταίο να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή όλων, σύμφωνα με τον Zeelenberg.

 

«Νομίζω ότι ο Marc εξακολουθεί να είναι αυτός που θα πρέπει να κερδίσουμε. Έχει τις ικανότητες να κάνει τα πάντα καλά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

 

«Ξέρουμε ότι μπορεί να ελέγξει το μικρό περιθώριο ανάμεσα στην οδήγηση και στο όριο μέσα στον αγώνα. Όπως ξέρουμε βέβαια, ότι αν τον πιέσουμε θα κάνει λάθη».

 

«Το έχουμε δει να συμβαίνει, αλλά δεν είναι εύκολο να το εφαρμόσεις. Πρώτα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός. Τουλάχιστον αποδείξαμε ότι είμαστε».

Επόμενο άρθρο »

VR46: Οι οδηγοί της για το 2018

« Προηγούμενο άρθρο

Έκανε το αδύνατον, πραγματικότητα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα