• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Τελευταία ευκαιρία!
Ειδάλλως αλλάζει το σύστημα κατατακτηρίων
Νέα 19/10/2017 - 18:10

Οι Αγωνοδίκες έχουν επιχειρήσει με πολλές και διαφορετικές τιμωρίες να αποτρέψουν τους οδηγούς της Moto3 από το να είναι αργοί μέσα στην πίστα, προσπαθώντας ν’ ακολουθήσουν κάποιον πιο γρήγορο.

 

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιου είδους τιμωρία μετά από (κυρίως) κατατακτήριες δοκιμές, καθώς το δέλεαρ του slipstream είναι μεγάλο.

 

Μια τελευταία ευκαιρία συμμόρφωσης θα δοθεί στους αναβάτες της κατηγορίας στους τελευταίους τρεις Αγώνες και όπως τονίζει ο Mike Webb, αν έχουμε τα ίδια τότε θ’ αλλάξει το σύστημα κατατακτηρίων από το 2018!

 

«Έχουμε πολλές λύσεις και δεν θέλουμε να προβούμε σε μια τέτοια αλλαγή, αλλά έχουμε φτάσει στο όριό μας! Αν δεν σταματήσει αυτή η συμπεριφορά, αν οι ποινές δεν πιάνουν, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά ν’ αλλάξουμε τις κατατακτήριες».

 

Πριν το Γύρο στο Motegi, ο Αλυτάρχης Mike Webb κάλεσε όλους τους αναβάτες της κατηγορίας για να τους εξηγήσει για μια ακόμα φορά το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν.

 

Μάλιστα επειδή αρκετά από τα παιδιά δεν κατανοούν ακόμα καλά την Αγγλική γλώσσα, τους έδειξε πολλά video του τι γίνεται μέσα στην πίστα.

 

«Στην αρχή γέλαγαν κι έλεγαν, ναι... πόσο ανόητοι είμαστε! Μετά τους έδειξα ένα video με τον Reinhold Roth που έμεινε παράλυτος επειδή έπεσε σ’ έναν αργό οδηγό».

 

«Σταμάτησαν να γελάνε... τους είπα: δεν είναι αστείο... μπορεί να χάσετε τη ζωή σας. Ελπίζω αυτό να είναι αρκετό».

 

Τα επόμενα βήματα θα είναι να ξεκινά ο τιμωρημένος αναβάτης με πολύ μεγάλο μειονέκτημα ποινής, ή να μην αγωνίζεται καθόλου!

 

«Έχουμε τρεις αγώνες για να δούμε αν αυτά τα βήματα θα δουλέψουν, προτού πάρουμε την απόφαση ν’ αλλάξουμε το σύστημα κατατακτηρίων», επιβεβαιώνει ο Webb.

 

Μια διευκρίνηση που έκανε ο Webb, ήταν ότι πλέον όσοι πιάνονται να είναι αργοί στην πίστα, θα λαμβάνεται υπόψη η παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι μόνο στο συγκεκριμένο Γύρο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

 

Επιπρόσθετα, αποκάλυψε ότι από τους 31 αναβάτες, μόνον ένας δεν έχει πάρει ποτέ ποινή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν!! Δεν μας αποκάλυψε όμως ποιος είναι αυτός.

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία MotoGP: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Αλλαγές το 2018-19

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα