• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σύνδρομο Gilbert για Folger
Μετά από καιρό βρέθηκε το πρόβλημα
Νέα 09/11/2017 - 19:04

Στην αρχή όλοι στο paddock είχαμε αφεθεί να πιστέψουμε ότι ο ιός Epstein Barr είχε επιστρέψει στο αίμα του Jonas Folger.

 

Ο Γερμανός άσος έφυγε ξαφνικά από το Motegi νοιώθοντας εξαντλημένος και γύρισε στην πατρίδα του για εξετάσεις.

 

Από τότε πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τελικά οι γιατροί βρήκαν ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα με τον Γερμανό οδηγό της Monster Tech3.

 

Και δεν ήταν ο ιός Epstein Barr. Αντίθετα ο Γερμανός διεγνώσθη με μια σπάνια γενετική διαταραχή, το σύνδρομο Gilbert, που επηρεάζει το 2-5% του πληθυσμού.

 

Το συκώτι των ανθρώπων με τη συγκεκριμένη διαταραχή, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις τοξίνες του σώματος.

 

Επομένως από εδώ και πέρα ο Folger θα περάσει ένα διάστημα αποτοξίνωσης του οργανισμού του και στη συνέχεια θα ακολουθεί ειδική δίαιτα.

 

Ο ίδιος ήταν χαρούμενος που μετά από τόσο καιρό, οι γιατροί κατάφεραν και βρήκαν από τι ακριβώς έπασχε.

 

«Είναι τεράστια ανακούφιση που επιτέλους έχουμε ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης και πλέον ξέρουμε πως να την αντιμετωπίσουμε».

 

«Μου λείπουν η ομάδα, οι φίλοι μου... ευχαριστώ τους πάντες για τη συμπαράστασή τους, τους χορηγούς και την ομάδα μου. Θα επιστρέψω δυνατότερος από ποτέ».

 

Πέρα από το σύνδρομο Gilbert, ο Folger τραυματίστηκε και στο λαρύγγι από την πτώση του στην Aragon και από τότε η φωνή του έχει επηρεαστεί!

 

Ο λόγος είναι ότι από την πτώση καταστράφηκε ένα νεύρο στις δεξιές φωνητικές χορδές του και θα χρειαστεί ένα διάστημα 1-2 ετών μέχρι να αποκατασταθεί η φωνή του.

 

Τη θέση του Jonas Folger για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Valencia, θα πάρει - όπως και στην Μαλαισία - ο Michael Van der Mark

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Οι οδηγοί των MotoGP/Moto2/Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα