• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Uncini: Αγώνας στο Silverstone;
Μόνο αν περαστεί νέα άσφαλτος
Νέα 26/08/2018 - 22:58

Στις δηλώσεις του, ο Loris Capirossi μετέθεσε τις ευθύνες για την κακή ποιότητα κατασκευής της νέας ασφάλτου του Silverstone, στην εταιρεία που ανέλαβε το έργο.

 

Ωστόσο είναι γνωστό ότι η Dorna ομολογκάρει, δίνει έγκριση, σε οποιαδήποτε πίστα προτού αυτή μπει στο Ημερολόγιο Αγώνων.

 

Η ομολογκασιόν έρχεται μετά από μια σειρά τεστ που γίνονται στην πίστα και αυτός που δίνει το πράσινο φως είναι ο Franco Uncini, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας.

 

Ο Uncini ήταν στη συνέντευξη τύπου σήμερα και ξεκαθάρισε από την πλευρά του το τι ακριβώς συνέβη με την πίστα και πως πήρε την ομολογκασιόν ενώ τελικά ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, με πολλά σαμαράκια.

 

Και ήταν τόσο τα σαμαράκια, όσο και η νέα άσφαλτος - που «έσβησε» την κλίση που υπήρχε στην πίστα προηγουμένως κι έφευγαν τα νερά - που συνέβαλαν στη δημιουργία λιμνών.

 

«Ήρθα εδώ στην πίστα, αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση. Ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου. Όλα ήταν καλά. Μετά από ένα μήνα, ήρθε ο Crutchlow εδώ κι επιβεβαίωσε ότι όλα ήταν τέλεια».

 

Πράγματι ο Cal έκανε μερικούς γύρους τότε στην πίστα κι έλεγε μάλιστα ότι εύκολα οι χρόνοι της μεγάλης κατηγορίας θα ήταν 1,5’’ κάτω φέτος!

 

Και ο Uncini συνεχίζει:

 

«Μετά τον Αγώνα της F1 τον Ιούλιο, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν τόσα πολλά σαμαράκια. Δεν ξέρουμε το πως, αλλά η κατάσταση της ασφάλτου χειροτέρευσε ραγδαία στο διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου».

 

«Και από την πίστα του Silverstone δεν είχαμε κάποια ειδοποίηση ότι υπάρχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών».

 

Τα μονοθέσια της F1 δεν δημιούργησαν τα σαμαράκια. Τα βρήκαν εκεί τον Ιούλιο, όταν και έγινε το GP στην πίστα.

 

Στα τεστ που γίνονται για να πάρει την ομολογκασιόν μια πίστα, δεν συμπεριλαμβάνονται δοκιμές στο βρεγμένο και ο Uncini εξηγεί το γιατί:

 

«Θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Για να βρέξεις την πίστα πρέπει ν’ αποφασίσεις με πόσο νερό θα το κάνεις, μετά να έχεις έναν γρήγορο οδηγό για τεστ».

 

«Είναι πολύ περίπλοκο και πρέπει να εμπιστευτούμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυτούς που έκαναν τις εργασίες. Πάντως κάτι τέτοιο δεν μας έχει ξανασυμβεί και πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό για το μέλλον».

 

Τέλος, επανέλαβε και αυτός ότι η νέα άσφαλτος ήταν η πηγή όλων των κακών.

 

«Η αιτία των όσων έγιναν σήμερα είναι η άσφαλτος. Με αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι δεν θα έρθουμε για Αγώνα άλλη φορά».

 

«Για να γίνει αυτό πρέπει να περαστεί νέα άσφαλτος και με τέλειο τρόπο. Επιπλέον και μετά τα όσα έγιναν, ο έλεγχος της πίστας την επόμενη φορά θα είναι πιο σχολαστικός».

Επόμενο άρθρο »

Ανανεωμένο: Η γνώμη των οδηγών

« Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωση του Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα