• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ezpeleta: Θα μπορούσαμε Δευτέρα
Δεν κατάλαβα γιατί είπαν όχι οι Ομάδες
Νέα 28/08/2018 - 12:49

Μια ημέρα μετά την τραγωδία του Silverstone, ο CEO της Dorna Carmelo Ezpeleta, απάντησε στις ερωτήσεις Ισπανών δημοσιογράφων.

 

Ο ισχυρός άνδρας του Πρωταθλήματος, ξεκαθάρισε αμέσως ότι επιθυμούσε τη διεξαγωγή του Αγώνα την Δευτέρα.

 

«Η Δευτέρα ήταν αργία για την Αγγλία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότερες ομάδες είπαν όχι».

 

«Αμέσως μετά τη βροχή στο warm-up προτείναμε και αυτή τη λύση. Δεν κατάλαβα την άρνησή τους, αλλά τη σεβαστήκαμε».

 

Σύμφωνα με το αφεντικό της Dorna, η απόφαση των οδηγών να μην αγωνιστούν θα ήταν σύμφωνη και με την απόφαση της Επιτροπής Ασφαλείας.

 

Ήταν πολύ θετικό, ωστόσο, στα μάτια όλου του κόσμου, ότι ο Ezpeleta και η Dorna/FIM δεν άσκησαν πιέσεις και άφησαν τους οδηγούς να πάρουν την τελική απόφαση.

 

«Όταν είδαμε ότι στις 16:00 τοπική ώρα ακόμα έβρεχε ξέραμε ότι δεν θα γίνει ο Αγώνας. Η συνάντηση των οδηγών δεν ήταν απαραίτητη».

 

«Θα μπορούσε ο Αγώνας να γίνει το πρωί, την ώρα του warm-up. Αλλά πότε να το επικοινωνούσαμε σ’ όλους; Στις έξι το πρωί;»

 

 

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ειδοποίηση ή όχι των Team Managers για την παρουσία όλων των οδηγών στη συνάντηση, ο Ezpeleta δεν ρωτήθηκε.

 

Ωστόσο επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Davide Tardozzi της Ducati (βλ. εδώ) ότι η συνάντηση των οδηγών δεν ήταν προγραμματισμένη και ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ίδιων των οδηγών!

 

«Η συνάντηση ξεκίνησε επειδή σιγά-σιγά οι οδηγοί πήγαιναν στο φορτηγό της IRTA. Μας κάλεσαν και συμμετείχαμε. Κανείς δεν το οργάνωσε, ήταν εκ του προχείρου».

 

Φαίνεται ότι όντως η συνάντηση των οδηγών ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ίδιων, αλλά παραμένουν οι ισχυρισμοί του Capirossi ότι εν τέλει όλοι οι Team Managers ειδοποιήθηκαν.

Επόμενο άρθρο »

Νέο ρεκόρ ο Ψυχογιός στο ΙΟΜ

« Προηγούμενο άρθρο

Ago: Τι γκάφα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα