Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul επιστρέφει στη δράση και ο Jonathan Rea επιστρέφει στις πρώτες θέσεις.
Ήταν κάτι αναμενόμενο για τον Ιρλανδό, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος - και μάλιστα με εκπληκτικό χρόνο - στο πρόσφατο τεστ που έγινε στο Portimao.
Στην ίδια πίστα που γίνεται αυτό το Σ/Κ ο 10ος Γύρος της φετινής χρονιάς.
Ο Rea έκανε 1:41,817 και ήταν ο μόνος που έσπασε το όριο του 1:42, ενώ άφησε μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον δεύτερο.
Αυτός ήταν ο Jordi Torres που έκανε την έκπληξη πάνω στην MV Agusta του και κατάφερε ν’ ανέβει στη 2η θέση χάρη στον τελευταίο του γύρο.
Έτσι έσπασε το 1-2 των οδηγών της Ducati με τον Sykes όχι μόνο να μπαίνει στην πίστα παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, αλλά και να κάνει τον τρίτο χρόνο!
Ο Sykes, εξαιτίας του τραυματισμού του, είχε χάσει το πρόσφατο τεστ των SBK-Motul στο Portimao.
Δυνατά συνεχίζει στο Πρωτάθλημα και ο Xavi Fores με τη δορυφορική Ducati του, ο οποίος ήταν 4ος ενώ ο επόμενος δορυφορικός ήταν στην 11η θέση!
Ο Fores ήταν ελάχιστα μπροστά από την εργοστασιακή Yamaha του Michael Van der Mark, με τους Laverty (Aprilia) και Melandri ν’ ακολουθούν.
Ο Alex Lowes γιόρτασε τα γενέθλιά του σήμερα με μια μέτρια 8η θέση στις ΕΔ1, ενώ το δίδυμο της Honda ολοκλήρωσε τους πρώτους δέκα οδηγούς.
Ο Chaz Davies - με τραυματισμό στην κλείδα του - μπήκε στην πίστα αλλά δεν πίεσε ιδιαίτερα και ολοκλήρωσε στην 13η θέση με διαφορά 1,5’’ από την κορυφή.