• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Portimao ΕΔ2-3
Νέα πτώση στοιχίζει στον Davies
Νέα 15/09/2018 - 08:50

Ο Jonathan Rea κράτησε την πρώτη θέση σε όλα τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ΕΔ της χτεσινής ημέρας.

 

Από την άλλη, ο μεγάλος του αντίπαλος Chaz Davies - που προέρχεται από τραυματισμό στην κλείδα από πρόσφατη πτώση του - έπεσε και πάλι στις ΕΔ3.

 

Ήταν μια μεγάλη πτώση για τον οδηγό της Ducati, ο οποίος θα χρειαστεί να περάσει από την SP1 σήμερα, προκειμένου να μπει στο δεύτερο σκέλος της Superpole.

 

Ο Rea κράτησε το 1:41,817 από τις ΕΔ1, μιας και στις ΕΔ2 δεν είχαμε ουσιαστικές αλλαγές, με τους αναβάτες να ρίχνουν το βάρος στο ρυθμό Αγώνα.

 

Στα τρίτα ελεύθερα ήταν ο Marco Melandri αυτός που πήρε την πρώτη θέση, χωρίς όμως να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Rea, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:42,003.

 

Ο ομόσταυλός του όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά. Πάντως το θετικό είναι ότι ο Davies δεν τραυματίστηκε εκ νέου, έχοντας χτυπήσει τον Αύγουστο δυο φορές στην ίδια κλείδα!

 

Η πτώση δεν επέτρεψε στον οδηγό της Ducati να επιστρέψει στην πίστα και να διεκδικήσει την παρουσία του μέσα στους 10 καλύτερους οδηγούς.

 

Ο Jordi Torres με την MV Agusta του  πήρε τελικά την τρίτη θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, εντυπωσιάζοντας με την συνολική παρουσία του.

 

Όμως την παράσταση έκλεψε και ο Toprak Razgatlioglu, με τον Τούρκο να επιτίθεται στο χρονόμετρο στο τέλος των ΕΔ3 και να ανεβαίνει στην 4η θέση!

 

Το ίδιο έκανε και ο Eugene Laverty με την Aprilia του κι εξασφάλισε και αυτός μια θέση στη δεκάδα. Ο ομόσταυλός του όμως δεν τα κατάφερε, έχοντας και μια πτώση στα μισά του 40λεπτου.

 

Παρά το ότι υποχώρησε τελικά στην έβδομη θέση, ο Tom Sykes έδειξε θετικά στοιχεία στην επιστροφή του στη δράση και μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

 

Απευθείας στην SP2 πέρασε και το δίδυμο της Pata Yamaha, με τους Michael Van der Mark και Alex Lowes να βελτιώνουν τους χρόνους τους και να παίρνουν τις θέσεις 8-9.

 

Ο Michael Ruben Rinaldi με τη δορυφορική Ducati του πήρε την τελευταία θέση που οδηγεί στην SP2 σήμερα.

 

Τέλος, αν και τα πρώτα σημάδια ήταν καλά, εν τέλει το δίδυμο της Honda δεν κατάφερε να μπει μέσα στους δέκα πρώτους και θα δώσει μάχες στην SP1.

 

Στο συνοδευτικό μας αρχείο μπορείτε να δείτε ποιοι πέρασαν απευθείας στο δεύτερο σκέλος της Superpole και ποιοί θα παλέψουν για τις δυο προνομιούχες θέσεις στο πρώτο.

Επόμενο άρθρο »

O Παπανικολάου στο δρόμο προς το Red Bull MotoGP Rookies Cup

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Portimao: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα