• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φρενάροντας στην Valencia
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Brembo
Νέα 14/11/2018 - 11:50

Όπως είναι η παράδοση των τελευταίων ετών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στην Valencia της Ισπανίας, στην πίστα Ricardo Tormo.

 

Η συγκεκριμένη πίστα έχει πάρει το όνομα του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλητή που καταγόταν από τη Valencia και πέθανε πρόωρα το 1998.

 

Η Ricardo Tormo βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Valencia και είναι η δεύτερη πιο μικρή πίστα στο Ημερολόγιο Αγώνων, μετά το Sachsenring.

 

Οι οδηγοί με τις μοτοσυκλέτες τους οδηγούν σε φορά αντίθετη με αυτή του ρολογιού κι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν 9 αριστερές και 5 δεξιές στροφές.

 

Πρόκειται για μια σφιχτή και τεχνική πίστα και δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχει τη μικρότερη μέση ωριαία ταχύτητα ανά γύρο σε όλο το Πρωτάθλημα.

 

Ο ταχύτερος γύρος στην Valencia έχει καταγραφεί με μέση ταχύτητα τα 161,2χλμ/ώρα, κατά πολύ κάτω σε σχέση με τα 186,9χλμ/ώρα στην Αυστρία.

 

Σύμφωνα με την Brembo, η πίστα είναι μεσαίας δυσκολίας σε ό,τι αφορά στα φρένα, παίρνοντας βαθμό 3 στα 5 στη σχετική βαθμολόγηση.

 

Η πιο δύσκολη στροφή της πίστας είναι η πρώτη, στο τέλος της μεγάλης ευθείας των 876 μέτρων.

 

Εκεί από τα 323χλμ/ώρα οι μοτοσυκλέτες πέφτουν στα 136χλμ/ώρα φρενάροντας για 4 δευτερόλεπτα σε απόσταση 243 μέτρων.

 

Η μέγιστη επιβράδυνση είναι της τάξης του 1,5g ενώ η μέγιστη δύναμη που ασκείται στη μανέτα του φρένου είναι στα 6,1 κιλά.

 

Επόμενο άρθρο »

Δυο οι στόχοι για τον Zarco

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Dani δεν θα είναι στα τεστ Νοεμβρίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα