• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Θα ξεκινήσω το ‘19
Στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!
Νέα 30/11/2018 - 10:53

Έχοντας ξεπεράσει μια πτώση την πρώτη ημέρα των δοκιμών, ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε στην 7η θέση το τεστ της Jerez, με διαφορά 0,240 από τον πρώτο.

 

«Πόναγα λιγότερο κι έτσι μπόρεσα και δούλεψα, επιβεβαιώνοντας τη δουλειά που κάναμε στην Valencia. Αυτός ήταν ο στόχος και είμαι χαρούμενος».

 

Ήρθε, λοιπόν, η επιβεβαίωση που έψαχνε από την πρώτη ημέρα ο Dovi, με τον Ιταλό να νοιώθει σιγουριά, αλλά την ίδια ώρα παραμένει προσγειωμένος.

 

«Η ταχύτητά μας είναι πολύ καλή, αν και οι βελτιώσεις δεν είναι μεγάλες μιας και αυτή δεν είναι ακόμα η τελική μοτοσυκλέτα. Είμαστε εντός προγράμματος».

 

Συνεχίζει δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες:

 

«Νομίζω ότι από τότε που ήρθα στην Ducati, θα ξεκινήσω το ’19 στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και το λέω αυτό επειδή η εξέλιξη είναι συνεχής και αυτό δεν είναι πάντα δεδομένο».

 

«Κάθε Πρωτάθλημα όμως έχει τη δική του ιστορία. Πρέπει να έχουμε τη σωστή προσέγγιση και να είμαστε έτοιμοι. Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε μια σεζόν 10 μηνών».

 

Μετά μίλησε και για το νέο του ομόσταυλο, τον Danilo Petrucci. Πόσο θα τον βοηθήσει;

 

«Θα δούμε, δεν το ξέρουμε ακόμα. Υπάρχουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά. Όταν έχεις έναν Πρωταθλητή όπως ο Jorge στην ομάδα είναι θετικό».

 

«Πάντα μπορεί να βγάλει κάποιον άσο από το μανίκι του. Με τον Danilo έχουμε κάνει τα ίδια σχόλια. Όμως δεν είναι αρκετό, μπορούμε να κάνουμε κι άλλα για να βελτιωθούμε».

 

Αλλά δεν ήταν μόνο ο Petrux που τα πήγε καλά στην Jerez. Πολύ καλή παρουσία είχαν τόσο ο Jack Miller, όσο και ο εντυπωσιακός rookie, Pecco Bagnaia!

 

«Βλέπω τα πράγματα διαφορετικά από τους δημοσιογράφους. Οι χρόνοι δεν μετρούν πουθενά, ειδικά με τα Michelin».

 

«Αν το δούμε έτσι, τότε ο Rossi θα έπρεπε να παλεύει για την 15η θέση, αλλά στο Πρωτάθλημα όλα αλλάζουν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στα τεστ».

 

«Υπάρχουν αυτοί που ρισκάρουν περισσότερο κι αυτοί που ρισκάρουν λιγότερο ή άλλοι που θέλουν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα πιέζοντας λίγο ή πολύ».

 

«Πρέπει να κρατάς στα υπόψη τους γύρους και το ρυθμό. Οι Ducati σίγουρα είναι μπροστά, αλλά το να είσαι γρήγορος στον ένα γύρο δεν σου εξασφαλίζει κάποια θέση μπροστά στον Αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Αισιόδοξος ο Vinales;

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Λύνουμε τα προβλήματα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα