• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Αισιόδοξος ο Vinales;
Ελπίζω μόνο να έχει δίκιο!
Νέα 30/11/2018 - 11:46

Δεν είναι εύκολο κανείς να αποκωδικοποιήσει το τι ακριβώς συμβαίνει στο γκαράζ της Yamaha: από τη μια πλευρά υπάρχει αισιοδοξία και από την άλλη προβληματισμός.

 

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Vinales πιστεύει ότι η Yamaha είναι στο σωστό δρόμο, από την άλλη όμως αυτή η εκτίμηση δεν βρίσκει σύμφωνο τον Rossi.

 

Αλλά και η θέση τους στο τεστ της Jerez, όσο κι αν οι δοκιμές δεν είναι αντιπροσωπευτικές σε καμμία περίπτωση, ήταν πολύ διαφορετική.

 

«Πραγματικά μ’ αρέσει η αισιοδοξία του Maverick», έλεγε ο Valentino Rossi. «Όμως πριν τα επινίκια, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα», πρόσθεσε χαμογελώντας.

 

«Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί τίποτα από το γεγονός ότι ήταν γρήγορος εδώ, ήταν ένας από τους καλύτερους μέσα στην πίστα».

 

«Στο τεχνικό κομμάτι, το MotoGP έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πρώτη η Ducati έκανε σημαντικές αλλαγές, ειδικά στον αριθμό των ανθρώπων που δουλεύουν στην πίστα και στο εργοστάσιο».

 

«Έχουν πλησιάσει την οργάνωση της Formula1 και η Honda ακολούθησε. Αυτό ήταν που έλεγα το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο, αν θέλουμε να τους ανταγωνιστούμε».

 

Κι αυτό δεν συμβαίνει ήδη, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Lin Jarvis για την έλευση νέων ανθρώπων στην Yamaha;

 

«Εσείς τι βλέπετε; Θα πω μόνο ότι ελπίζω ο Vinales να έχει δίκιο», λέει γελώντας.

 

Την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Jerez, ο Rossi ήταν αρκετά απαισιόδοξος. «Σήμερα (σ.σ. χτες) ήταν λίγο καλύτερα», σχολίασε.

 

«Βελτιωθήκαμε, αλλά ακόμα είναι πολλά που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε την Honda και την Ducati. Αλλά και την Suzuki επίσης».

 

«Ακόμα υποφέρουμε και τα βήματα προόδου που κάνουμε δεν είναι αρκετά. Πάντως μετά τη σημερινή ημέρα είμαι λίγο πιο αισιόδοξος, γιατί έδειξα αρκετά δυνατό ρυθμό».

 

«Η μοτοσυκλέτα είναι καλή, αλλά το θέμα είναι ότι οι αντίπαλοί μας είναι πιο δυνατοί κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

 

Τουλάχιστον το ένα βήμα έχει γίνει. Τόσο ο Rossi, όσο και ο Vinales, έχουν επιλέξει τον κινητήρα του 2019.

 

«Η επιλογή δεν ήταν δύσκολη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα».

 

Τώρα υπάρχει ένα διάλειμμα και το MotoGP θα επιστρέψει με τις δοκιμές της Sepang.

 

«Δεν ξέρω τι θα φέρει εκεί η Yamaha... αν θα έχουμε άλλον ένα διαφορετικό κινητήρα, ή αν θα ρίξουμε το βάρος στα ηλεκτρονικά».

 

«Ξέρω μόνο ότι τα προβλήματά μας είναι σε διάφορους τομείς. Οι μηχανικοί με άκουσαν, όπως πάντα, αλλά δεν ξέρω ποιες θα είναι οι επόμενές τους κινήσεις».

Επόμενο άρθρο »

Το αντίο του Cadalora στον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Θα ξεκινήσω το ‘19

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα