• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Domenicali: Ducati χωρίς Αγώνες δεν υπάρχει!
Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης της Ducati
Νέα 19/01/2019 - 11:46

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

Στη σκηνή του κέντρο έρευνας και ανάπτυξης Cube, της Philip Morris International στο Neuchatel της Ελβετίας, μετά τον Miroslaw Zielinski, Πρόεδρο Επιστήμης και Καινοτομίας της PMΙ που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην “Mission Winnow” δηλαδή στην προσπάθεια να οδηγούμε τις εξελίξεις, αναζητώντας συνεχώς καλύτερους τρόπους δράσης, ή πιο απλά το να βρίσκεις το καλό να το ξεχωρίζεις από το κακό, ανέβηκε – πάντα με μοτοσυκλετιστικά ρούχα, τζιν, μποτάκια, δερμάτινο μπουφάν - ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, που δήλωσε: 

"Οι αγώνες ήταν πάντα μέρος του DNA της Ducati. Και το MotoGP το πιο δυνατό εργαλείο μάρκετινγκ για μας! Χωρίς τους Αγώνες δεν υπάρχει Ducati!

Οι λύσεις και η τεχνογνωσία που συγκεντρώθηκαν στις πίστες αντιπροσωπεύουν ένα πλεονέκτημα άμεσα συνδεδεμένο με τη γραμμή παραγωγής μας και η εμπλοκή στα MotoGP είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή μοντέλων τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά, συναρπαστικά και ασφαλή για όλους τους παθιασμένους οπαδούς μας. Μέσα από το Αγωνιστικό μας Τμήμα και τους 150 ανθρώπους που απασχολούνται εκεί, κινούμε τα σύνορα της τεχνολογίας.

O Claudio Domenicali με τον Miroslaw Zielinski, ανάμεσα στους δύο οδηγούς
O Claudio Domenicali με τον Miroslaw Zielinski, ανάμεσα στους δύο οδηγούς

Στους Αγώνες δεν έχεις δεδομένα, πρέπει να αναπτύξεις τα δικά σου! Τα 150 άτομα προσπαθούν να αναπτύξουν την τεχνολογια που την μεταφέρουμε μετά στην παραγωγή. Και αυτό αναπτύσσει τις ικανότητες μας! Ο άλλος δρόμος είναι εύκολος, παίρνεις μια μοτοσυκλέτα των άλλων κατασλευαστών, τη διαλύεις, μετράς τα πάντα και μπορείς να αντιγράψεις τις λύσεις. Εμείς έχουμε διαλέξει τον άλλο δρόμο. Και ό,τι αναπτύσουμε στο Αγωνιστικό περνάει στην παραγωγή. Για παράδειγμα ταηλεκτρονικά της Panigale R είναι κατευθείαν από το MotoGP!

Ανατρέχοντας στα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το 2018, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι επειδή η GP Desmosedici αποδείχθηκε μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Φυσικά δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε και πρέπει να προχωρήσουμε εμπρός εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία μας και το πνεύμα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της Ducati Corse κάτι που είναι μια πρόσθετη αξία σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας. 

Μάθαμε και από τα λάθη! Με τον Jorge Lorenzo, κάναμε λάθος (προφανώς παίρνει επάνω του την μη ανανέωση με τον Ισπανό!), αλλά συνεχίζουμε να έχουμε μια καλή σχέση και για το μέλλον!”

Ο Domenicali αναφέρθηκε και στη θέση της Ducati μέσα στο γκρουπ της Audi:

“Η Ducati δυνάμωνει την εικόνα του γκρουπ Audi. Μπορεί να είναι οικονομικά ένα πολύ μικρό μέρος του γκρουπ, αλλά προσφέρει. Ακούμε κατά καιρούς κάποιους να λένε “θα ήθελα να αγοράσω την Ducati”, ή να αποτιμούν την αξία της και να λένε ότι αξίζει δύο φορές παραπάνω από όσο την αγόρασε τη Audi. Τους ευχαριστούμε, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλή δουλειά. Προς το παρόν δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης της Ducati. 

Εμείς πρέπει να συνεχίζουμε την επένδυση στο αγωνιστικό τμήμα και να βλέπουμε και το μέλλον της παραγωγής”.

Αναφέρθηκε και στις φήμες για κινητήρες μικρού κυβισμού, με βάση τη θέληση του Dal'Igna για σχεδιασμό κινητήρα Moto3: “O Gigi μάλλον εννοεί ότι θα κάνει τον κινητήρα με ένα μέρος του μισθού του, αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά δεν υπάρχει σε αυτήν τη φάση τέτοιο πρόγραμμα, άρα δεν θα δούμε και στην παραγωγή μικρούς κινητήρες, προς το παρόν.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους που μας υποστηρίζουν σε αυτή τη νέα πρόκληση στο MotoGP - συμπεριλαμβανομένης της Audi Sport, η οποία από αυτή τη σεζόν θα είναι κύριος χορηγός - και να στείλω τις καλύτερες ευχές μου σε ολόκληρη την ομάδα της Mission Winnow Ducati για μια αξέχαστη σεζόν”.

Επόμενο άρθρο »

Gigi Dall'Igna: Αλλάζουμε στρατηγική

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Mission Winnow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα