• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Απαιτητική πίστα η COTA
Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε στο Austin
Νέα 09/04/2019 - 13:07

Προβληματισμένοι φαίνεται να είναι οι άνθρωποι της Michelin για αυτό τον Αγώνα. Η πίστα του Τέξας πάντα ήταν μια πρόκληση για τα ελαστικά της Michelin καθώς θεωρείτε μια από τις απαιτητικές πίστες.

Για την ακρίβεια, η μεγάλη ευθεία των 1.2 χιλιομέτρων, οι στενές και απότομες στροφές της αλλά το πιο σημαντικό, η άσφαλτός της, είναι τα στοιχεία που την κάνουν μια πρόκληση για την αντοχή των ελαστικών της Michelin.

Πρόσφατα μάλιστα η πίστα υποβλήθηκε σε εργασίες με σκοπό να μειωθούν τα σαμαράκια, τα οποία ταλαιπώρησαν αρκετούς οδηγούς τις προηγούμενες χρονιές. Όμως δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί τεστ για να μπορέσει η Michelin να έχει κάποια στοιχεία για την καινούργια επιφάνεια της πίστας.

Γι’ αυτό το λόγο η Michelin δήλωσε πως θα πρέπει να περιμένουν την Παρασκευή για να πάρουν πληροφορίες για την καινούργια άσφαλτο.

Ο Piero Taramasso δήλωσε:

«To Austin είναι μια πολύ απαιτητική πίστα για όλους όσοι εμπλέκονται και αυτή την χρονιά είναι λες και πηγαίνουμε δίχως να γνωρίζουμε τι να περιμένουμε.»

«Η πίστα υποβλήθηκε σε μερικές επιδιορθώσεις για να φτιάξουν τα σαμαράκια, οπότε πρέπει να δούμε πως θα δουλέψουν τα ελαστικά και πως θα είναι η άσφαλτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.»

«Έχουμε μια δυνατή σειρά με ελαστικά, η οποία θεωρούμε πως θα ταιριάξει ιδανικά σε αυτό που περιμένουμε και θα δίνει την δυνατότητα να πιέζουν για ένα δυνατό Αγώνα και γρήγορους χρόνους.»

«Αλλά μέχρι την Παρασκευή το πρωί δεν θα γνωρίζουμε ακριβώς πως θα συμπεριφερθεί η πίστα στα ελαστικά μας

Η Michelin έχει φέρει τρεις επιλογές για τα slick (μαλακό, μεσαίο και σκληρό) με όλα τα μπροστινά ελαστικά συμμετρικά και τα πίσω ελαστικά ασύμμετρα, με την δεξιά πλευρά πιο σκληρή.

Ενώ σε περίπτωση βροχής, οι επιλογές στα βρόχινα είναι μαλακό και μεσαίο για το μπροστινό ελαστικό και το πίσω θα είναι ασύμμετρο στην δεξιά πλευρά.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Θα γυρνούσα στο MotoGP…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα