• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Όχι κάτι το συνταρακτικό
Βρήκαμε λίγα που μπορεί να βοηθήσουν
Νέα 07/05/2019 - 11:25

Ο Valentino Rossi δεν κυνήγησε το χρόνο στο χτεσινό επίσημο τεστ της Jerez και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έβαλε κάποιο μαλακό ελαστικό για να βελτιώσει την 17η θέση του.

 

Στα τεστ η θέση δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, όσο η πρόοδος που γίνεται πάνω στη μοτοσυκλέτα και ο Vale είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.

 

«Δεν βρήκαμε κάτι το συνταρακτικό, αλλά μικρές λεπτομέρειες που όλες μαζί μπορεί να μας βοηθήσουν. Θέλαμε να βελτιώσουμε κυρίως την επιτάχυνση και την πρόσφυση».

 

Ο Vale δοκίμασε κι ένα νέο φέρινγκ με διπλά φτερά στο τεστ της Jerez.

 

«Η Μ1 σηκώνει πολύ τον μπροστινό τροχό και γενικά τα αεροδυναμικά που έχουμε είναι παλιά και δεν βοηθάνε πολύ, δεν δημιουργούν μεγάλη κάθετη δύναμη».

 

«Αυτά που δοκιμάσαμε σήμερα είναι λίγο καλύτερα, αλλά από την άλλη χάσαμε λίγο σε τελική ταχύτητα».

 

Όχι κάτι το συνταρακτικό, λοιπόν, για την Yamaha στην Jerez, την ώρα που η Honda φαίνεται ότι κάνει το επόμενο βήμα, σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο.

 

«Τι να πω… η Honda είναι Honda. Δουλεύουν σκληρά, όπως και η Ducati. Εμείς; Ρωτήστε τους Ιάπωνες…»

 

Όμως δεν θέλει να δημιουργηθεί άσχημο κλίμα. Άλλωστε, όπως έχει παραδεχτεί κι όπως φαίνεται κι από τα αποτελέσματα, η Μ1 έχει όντως βελτιωθεί.

 

Πρόοδος σημειώνεται, έστω και αργά…

 

«Αρχίζουμε και βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας. Σε αντίθεση με παλιά, οδεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Χρειαζόμαστε όμως χρόνο».

 

Θα μπορούσαν οι Quartararo / Morbidelli να βοηθήσουν στην εξέλιξη της M1;

 

«Η ταχύτητά τους βοηθάει πολύ… ειδικά αυτούς!» είπε αστειευόμενος ο Rossi. «Από την άλλη, αυτό σημαίνει δυο παραπάνω οδηγοί που διεκδικούν θέσεις μπροστά».

 

Στόχος για τον Vale δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις νίκες και στις πρώτες θέσεις.

 

«Είμαι 9β πίσω από τον Marc, αλλά μόνο επειδή έκανε λάθος στο Τέξας. Ειδάλλως θα είχε ήδη κερδίσει 3 Αγώνες».

 

«Σίγουρα είναι ο πιο δυνατός και για να παλέψουμε για τον Τίτλο, πρέπει να κερδίσουμε Αγώνες. Βέβαια, τα πάντα είναι ανοιχτά στο MotoGP και τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα».

 

«Τώρα πρέπει να κοιτάμε τον κάθε Αγώνα, την κάθε μέρα, ξεχωριστά. Το βάρος πέφτει στο Le Mans, όπου θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή».

 

Τέλος, είπε και για το νέο μεσαίο πίσω ελαστικό της Michelin.

 

«Θα το έχουμε μόνο στην Αυστρία και στην Ταϊλάνδη, αλλά ήθελα να το δοκιμάσω γιατί είναι πιο σκληρό από το στάνταρ και συνήθως μας δυσκολεύει. Αλλά όλα πήγαν καλά».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Η νέα Honda;

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Τη νέα carbon-Honda;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα