• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix: Απίστευτα ομαλή η νέα Aprilia!
Αλλά χάνουμε ακόμα αρκετά σε επιτάχυνση
Νέα 07/02/2020 - 16:22

Για την πρώτη του εμπειρία με την ολοκαίνουργια RS-GP της Aprilia, μίλησε σήμερα – μετά το τέλος της 1ης ημέρας στην Sepang – ο Aleix Espargaro.

 

Ο Ισπανός, ο οποίος στο παρελθόν έχει βρεθεί αρκετές φορές σε απόγνωση με τη μοτοσυκλέτα του, ήταν χαρούμενος και αισιόδοξος με την RS-GP του 2020.

 

«Οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερη, αλλά δεν μπορώ να κάνω άμεσες συγκρίσεις γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς», σχολίασε ο Espargaro.

 

«Στρίβει πολύ καλύτερα αλλά και η θέση του οδηγού είναι πολύ καλύτερη. Και πέρα από τις στροφές, η γενικότερη ευστάθεια και ομαλότητά της είναι απίστευτη!»

 

«Μου θυμίζει λίγο την Forward Yamaha που είχα πριν από 6 χρόνια κι αυτό είναι καλό μιας και ήταν από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες που έχω οδηγήσει».

 

Ο Aleix έκανε μόλις 43 γύρους σήμερα, μιας και η ομάδα και οι μηχανικοί ήθελαν να πιέσουν σταδιακά τον καινούργιο V4 90ο κινητήρα.

 

«Ο χαρακτήρας του νέου κινητήρα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο εύκολη στην οδήγηση μοτοσυκλέτα, αλλά χάνουμε ακόμα αρκετά σε επιτάχυνση».

 

«Ο κινητήρας είναι νέος ακόμα… είναι ακόμα νωρίς, αλλά είμαι ικανοποιημένος και θεωρώ ότι αυτή η μοτοσυκλέτα έχει μεγάλη δυναμική».

 

Ο Aleix ήταν 7ος σήμερα, με διαφορά μικρότερη του μισού δευτερολέπτου από την κορυφή, αλλά είχε και ικανοποιητικό ρυθμό.

 

«Δεν ήμουν σούπερ γρήγορος, αλλά δεν είχα μεγάλη διαφορά από τους πρώτους. Ωστόσο ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλός με το ελαστικό να έχει 20 γύρους πάνω του».

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test Ημ. 2: Οι χρόνοι στις 14:00

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτες συζητήσεις για νυχτερινό GP στην Μαλαισία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα