• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Ο Viñales παλεύει ακόμα με τους εσωτερικούς του δαίμονες
Πιθανώς να έχει το ίδιο ταλέντο με τον Quartararo
Νέα 20/12/2021 - 14:21

Ο Viñales εντάχθηκε στη Yamaha το 2017 έχοντας περάσει τα δύο πρώτα του χρόνια στο MotoGP με τη Suzuki, αλλά αγωνίστηκε χωρίς να είναι σταθερός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα – κερδίζοντας μόλις οκτώ φορές μεταξύ 2017 και 2021.

Ο Ισπανός κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2021 στο Qatar με πειστικό τρόπο, αλλά η σχέση μεταξύ Viñales και Yamaha επιδεινώθηκε κατά το πρώτο μισό της σεζόν.

21ος κατά τις κατατακτήριες και τερματίζοντας 19ος στο Sachsenring τον Ιούνιο, ο Viñales ήταν στην pole position στο Assen και τερμάτισε τον αγώνα δεύτερος πίσω από τον ομόσταυλό του,  Fabio Quartararo – αλλά ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι θα εγκατέλειπε τη Yamaha στα τέλη του 2021.

Αλλά αφού προσπάθησε σκόπιμα να βλάψει τον κινητήρα της Yamaha του στο Grand Prix της Styria καθώς η απογοήτευσή του  για την τρέχουσα κατάστασή αυξανόταν, ο Viñales τιμωρήθηκε  από την ομάδα με μη συμμετοχή στο Grand Prix της Αυστρίας πριν απολυθεί εντελώς πριν από το Βρετανικό Grand Prix.

Ο Viñales κατέληξε στην Aprilia από το Grand Prix της Aragon και μετά και θα παραμείνει εκεί για το 2022, ενώ ο Quartararo κέρδισε το πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει πέντε αγώνες σε όλη τη σεζόν.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ισπανική έκδοση του Motorsport.com, ο Jarvis νιώθει ότι ο Viñales είναι αρκετά ταλαντούχος για να κάνει ό,τι έκανε ο Quartararo το 2021 – αλλά συγκρατείται από τους δικούς του «εσωτερικούς δαίμονες».

"Από την πλευρά μου, ο Maverick είναι πολύ περίπλοκος άνθρωπος και πιστεύω ότι μοιράζεται πιθανώς το ίδιο ακατέργαστο φυσικό ταλέντο με τον Fabio", είπε ο Jarvis. "Αλλά αγωνίζεται να το συνδυάσει με συνέπεια. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια πλευρά του χαρακτήρα του που είναι πάνω κάτω, και αυτό είναι που βελτίωσε ο Fabio φέτος".

"Είχε τα σκαμπανεβάσματα του πέρυσι, αλλά τώρα φέτος κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τα κάτω και να κρατήσει τα πάνω. Και νομίζω ότι αυτό λέγαμε πάντα με τον Maverick, ότι γνωρίζουμε ότι είχε πάντα τις δυνατότητες και ξεκινώντας φέτος ήταν η πέμπτη χρονιά του με τη Yamaha στην εργοστασιακή ομάδα".


"Λοιπόν, θα μπορούσε να είχε κάνει φέτος αυτό που τελικά έκανε ο Fabio. Κέρδισε τον πρώτο αγώνα και στη συνέχεια τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο Fabio. Θυμηθείτε τη χρονιά πριν ο Fabio κερδίσει τρεις αγώνες στη δορυφορική ομάδα, ο Maverick κέρδισε μόνο έναν αγώνα".

"Λοιπόν, νομίζω ότι ο Maverick είχε πλήρη επίγνωση του πόσο γρήγορος είναι ο Fabio και νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο ο Maverick εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς του δαίμονες. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μόνο αυτός μπορεί να διορθώσει. Μόνο αυτός μπορεί πραγματικά να διαχειριστεί το μυαλό του και τη ζωή του".

Ο Franco Morbidelli επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον Viñales από το Grand Prix του San Marino στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και τελικά υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023.

Επόμενο άρθρο »

Θα μπορούσε η Honda να στοχεύει στον Mir;

« Προηγούμενο άρθρο

Dall'Igna: Ήταν η καλύτερή μου σεζόν με την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα