• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Φέτος είμαστε πιο κοντά από ποτέ
Σε μια νίκη
Νέα 20/02/2022 - 16:23

Η σεζόν του MotoGP του 2021 αποδείχτηκε πολύ καλή για την Aprilia, καθώς o Espargaro την οδήγησε στο πρώτο της βάθρο στη σύγχρονη εποχή της μεγάλης κατηγορίας επτά χρόνια μετά την επιστροφή της.

Η Aprilia – εισερχόμενη στην πρώτη της σεζόν από την επιστροφή της ως ομάδα κατασκευαστών που είχε προηγουμένως λειτουργήσει σε συνδυασμό με την Gresini Racing – έκανε σημαντικές αλλαγές στην RS-GP της πέρυσι, καθώς ήταν η μόνη εταιρεία που μπόρεσε να αναπτύξει ελεύθερα τη μοτοσυκλέτα της σε όλη τη διάρκεια του 2021 λόγω των κανονισμών παραχώρησης.

Η εταιρία έχει φαινομενικά σημειώσει περαιτέρω κέρδη με τη μοτοσυκλέτα της το 2022, τερματίζοντας τη δοκιμή στη Μαλαισία δεύτερη στη γενική κατάταξη και τη δοκιμή στην Ινδονησία τέταρτη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Aprilia πρέπει να κερδίσει έναν αγώνα φέτος για να δείξει πραγματικά την πρόοδό της, ο Espargaro απάντησε: "Ναι, σίγουρα. Πέρυσι κατακτήσαμε το πρώτο βάθρο, οπότε προφανώς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αλλά είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα το πιο δύσκολο στην ιστορία των MotoGP γιατί το επίπεδο των αναβατών και το επίπεδο των μοτοσυκλετών είναι απίστευτο".

"Αλλά ναι, είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε αυτόν τον στόχο. Ακόμα κι αν είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος, είμαστε πιο κοντά από ποτέ".

 

Κοιτάζοντας μπροστά στην σεζόν του 2022, ο Espargaro πιστεύει ότι ένας ρεαλιστικός στόχος θα είναι να τερματίσει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας των αναβατών και να κερδίσει κοντά στους 200 βαθμούς, έχοντας συγκεντρώσει 120 το 2021.

"Αυτό που θα με κάνει χαρούμενο - είναι δύσκολο να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση - γιατί είμαι πάντα πολύ φιλόδοξος, ίσως πάρα πολύ", πρόσθεσε. "Έτσι, μπορώ να έχω μια καλή χρονιά, ίσως να τερματίσω στην πρώτη εξάδα και δεν θα είμαι αρκετά χαρούμενος. Αλλά αυτό είναι μέρος της ζωής, μέρος του αθλητισμού".

"Το σημαντικό είναι να είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά και τη δουλειά που έχεις κάνει. Και αυτό που θα αρκεστούμε θα είναι να βελτιωθούμε από το περσινό Πρωτάθλημα".

"Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Πέρυσι τερματίσαμε όγδοοι στο πρωτάθλημα, οπότε αν φέτος είμαστε κοντά ή έστω κερδίσουμε περισσότερους από 200 βαθμούς και να μπορέσουμε να μείνουμε μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα είναι ένας ρεαλιστικός στόχος".

"Δεν μπορείς να τερματίσεις όγδοος (μία χρονιά) και μετά να κερδίσεις το Πρωτάθλημα την επόμενη, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό ακόμα κι αν αυτό θέλω".

"Αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά, δεν είμαστε εντελώς χαρούμενοι για την προετοιμασία μας. Είναι μόνο ακόμη μια προετοιμασία, ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για αγώνες, αλλά τα πάμε καλά, η μοτοσυκλέτα δούλευε καλά από τους πρώτους γύρους που έκανε ο Lorenzo (Savadori) στη Μαλαισία".

Επόμενο άρθρο »

Test Moto3 Portimao - 2η ημέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Test Moto2- Moto3 Portimao

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα