• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Fabio Quartararo
Νέα 09/04/2022 - 20:06

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, έδωσε τον ρυθμό στις ΕΔ3 των  MotoGP στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής καθώς οι τρεις πρώτοι αναβάτες που προκρίνονται στις ΚΑΤ2 χωρίζονται κατά μόλις 0,086 δευτερόλεπτα. Ο Enea Bastianini και ο Jack Miller είναι δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, με τον πρώτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Aleix Espargaro, να αναγκάζεται να περάσει από τις ΚΑΤ1.

Ο πρώτος αναβάτης που έκανε την είσοδό του στο top 10 ήταν ο Takaaki Nakagami, καθώς ο Ιάπωνας αναβάτης σκαρφάλωσε στην δέκατη θέση– ξεπερνώντας τον Jorge Martin με 19 λεπτά να απομένουν. Ο Aleix Espargaro ήταν τότε μέσα στην πρώτη δεκάδα, έχοντας ανέβει στην έβδομη θέση, πριν ο Joan Mir βελτιώσει τον χρόνο του και φτάσει μέχρι 4ος.
 

Υπήρξε δράμα για τον Jorge Martin στη στροφή 16, με 14 λεπτά να απομένουν, καθώς ο Ισπανός έπεσε σε έναν αργό γύρο, και με τον Martin στην 13η θέση, η πίεση ήταν έντονη για τον αναβάτη της Pramac. Με 10 λεπτά να απομένουν, ο Bastianini έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς – 2:02.420, 0,122 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον ρυθμό της Παρασκευής του Johann Zarco.


Ο Marc Marquez ανέβηκε στην δεύτερη θέση με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει και ο Francesco Bagnaia βελτιώθηκε επίσης, με τον Ιταλό να είναι πλέον μέσα στην πολύ σημαντική πρώτη δεκάδα. Ο Quartararo στον τελευταίο του γύρο πήρε την πρωτιά, ο Miller έκανε τον προσωπικό του καλύτερο γύρο για να φτάσει στην τρίτη θέση, καθώς οι Aleix Espargaro, Alex Rins, Maverick Viñales, Franco Morbidelli και Martin έχασαν την ευκαιρία τους, όπως και οι δύο Red Bull KTM Factory Racing KTM.

Ο Marc Marquez είναι ασφαλής στις ΚΑΤ2 μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι 4ος μετά τις ΕΔ3, ενώ ο Zarco πήρε την πέμπτη θέση παρά την πτώση του και την έλλειψη βελτίωσης σε σχέση με χθες. Οι Bagnaia, Pol Espargaro, Mir, Nakagami και Luca Marini συμπληρώνουν την δεκάδα που περνάει απευθείας στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

COTA: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

COTA: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα