• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι συμβαίνει με τον Morbidelli;
Τι λέει ο ίδιος για την διαφορά του με τον Quartararo
Νέα 14/04/2022 - 14:55

Μια από τις πιο περίεργες ιστορίες του 2022 είναι η φόρμα ή μάλλον η έλλειψή της από τον Franco Morbidelli.

Εκτός από την Ινδονησία (όπου τερμάτισε 7ος), ο Morbidelli δεν κατάφερε να φτάσει πουθενά μέχρι τώρα κοντά στο επίπεδο του Fabio Quartararo.

Ο Ιταλός, ο οποίος είναι τώρα πλήρως σε φόρμα για πρώτη φορά από τις αρχές του 2021, έχει δυσκολευτεί τόσο με τις κατατακτήριες όσο και με τον αγωνιστικό ρυθμό - ο τελευταίος αποδείχθηκε βασικός για την άνοδό του στη δεύτερη θέση της κατάταξης τη σεζόν του 2020.

Ο Morbidelli στο Austin τελικά τερμάτισε 23 δευτερόλεπτα πίσω από τον Quartararo, ο οποίος βρισκόταν σχεδόν επτά δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή του αγώνα, Enea Bastianini. Η θεωρία του ίδιου για αυτή την διαφορά που έχει δείξει από τον ομόσταυλό του είναι απλή και έχει να κάνει με την διαφορά εμπειρίας τους στην εργοστασιακή ομάδα. 


"Γνωρίζει το πακέτο πολύ καλά και μπορεί να παίρνει τα πάντα από αυτό", ανέφερε ο Morbidelli. "Δεν κάνει κάτι τρελό, απλά είναι πολύ ισορροπημένος και μπορεί να αντλεί το καλύτερο από την μοτοσυκλέτα σε κάθε στροφή και σε κάθε γύρο. Αυτό είναι πολύ καλό, καθώς είναι σε απόλυτη αρμονία με την μοτοσυκλέτα".


Ο Morbidelli μελετάει τα δεδομένα του Quartararo και πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάσει και ο ίδιος την ταχύτητά του. 


"Μαθαίνω ό,τι χρειάζεται να μάθω. Βλέπω ότι δεν τον φτάνω σε κάποια σημεία. Είναι δύσκολο να πω που ακριβώς, γιατί είναι στην είσοδο της στροφής, μερικές φορές στην έξοδο. Νομίζω ότι μπορώ να το μιμηθώ, αλλά ας δούμε αν μπορώ να φτάσω την ταχύτητά του".

Η επιστροφή στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι αυτό που χρειάζεται ο Morbidelli, καθώς οι υπερατλαντικοί αγώνες ήταν κάπως καταστροφικοί, ακόμα κι αν ο Πρωταθλητής της Moto2 του 2017 δεν το έχει παραδεχτεί ακόμη.

Μιλώντας μετά τον αγώνα της Κυριακής, ο Morbidelli είπε: "Ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί τελικά χρησιμοποιήσαμε διαφορετική ρύθμιση για το ζέσταμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την δοκιμάσουμε, οπότε έπρεπε να την δοκιμάσω στον αγώνα".

"Στην πραγματικότητα, δεν ένιωθα τόσο άσχημα, αλλά χρειάζονταν προσαρμογές και έπρεπε να μάθω πώς να οδηγώ με αυτήν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Λοιπόν, την έμαθα βήμα-βήμα και γύρο με το γύρο. Ήταν ωραία, γιατί μπορούσα να προσπεράσω, αυτό είναι θετικό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι χρειαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στο Portimao".

Επόμενο άρθρο »

Ο αρχιμηχανικός του Bastianini βλέπει ομοιότητες μεταξύ του Enea και του Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Δεν είχα ενέργεια για τον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα