• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: MotoGP ΕΔ3
O Bagnaia στην πρώτη θέση
Νέα 30/04/2022 - 13:15

Είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους τελευταίους 12 μήνες στα MotoGP και επέστρεψε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ισπανικό Grand Prix της Red Bull: Francesco Bagnaia vs Fabio Quartararo. Αφού ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha απέκτησε χθες το προβάδισμα, ο αναβάτης της Ducati Lenovo απάντησε με κάποιο στυλ το πρωί του Σαββάτου στη Jerez, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου μέχρι στιγμής. Το ζευγάρι χωρίζεται μόλις από 0,006 δευτερόλεπτα, με όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους.


Μετά από μερικούς βελτιωμένους χρόνους γύρου στην αρχή των ΕΔ3 που προέρχονταν από τον Aleix Espargaro και τον Joan Mir, που ανέβηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Quartararo με 15 λεπτά να απομένουν, η συνέχεια έγινε από τον Francesco Bagnaia. Ο αναβάτης της Ducati πετούσε, δείχνοντας επιβλητικός στον τελικό τομέα ιδιαίτερα, για να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου μέχρι στιγμής: 1:36.782.

Εν τω μεταξύ, πιο πίσω, ο Marc Marquez ζοριζόταν. Ο αναβάτης της Repsol Honda βρισκόταν έξω από τις θέσεις των ΚΑΤ2 και χρειαζόταν ένα χέρι βοήθειας καθώς ξεκινούσαν οι τελευταίοι γρήγοροι γύροι. Έρχεται ο Jack Miller. Ο Marquez κόλλησε τον εαυτό του στο πίσω τροχό του αναβάτη της Ducati Lenovo Team, ο οποίος χρειαζόταν επίσης έναν γρήγορο γύρο για να προωθηθεί στην πρώτη δεκάδα και το ζευγάρι μπόρεσε να βελτιωθεί σημαντικά. Ο Miller πήδηξε στη 10η θέση και ο Marquez στην τέταρτη, με τον Ισπανό να ευχαριστεί τον Miller στον γύρο μετά την καρό σημαία. 


Ωστόσο, ο Marquez δεν ήταν η κορυφαία Honda, με τον Takaaki Nakagami να εντυπωσιάζει και πάλι, να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη γενική και να βρίσκεται μόλις ένα δέκατο πίσω από τους Bagnaia και Quartararo. Ο Maverick Viñales της Aprilia Racing, ενώ φορούσε ένα καινούριο κράνος σε στυλ Top Gun, έκανε έναν εξαιρετικά σημαντικό γύρο στα τελευταία δευτερόλεπτα των ΕΔ3 κατακτώντας την τελευταία θέση μέσα στην πρώτη πεντάδα για να βρεθεί απευθείας στις ΚΑΤ2 μόνο για τρίτη φορά στην καριέρα του στην Aprilia. Υπήρξε ένας εξίσου σημαντικός γύρος από τον Enea Bastianini, καθώς ο Ιταλός χρησιμοποίησε τον Johann Zarco ως σημείο αναφοράς και slipstream για να φτάσει στην 6η θέση. Ο Aleix Espargaro έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, βάζοντας και τις 2 Aprilia στην πρώτη δεκάδα. 


Ο Joan Mir κατάφερε να μείνει στην όγδoη θέση, μπροστά από τον Jorge Martin της Pramac Racing στην ένατη, με τον Miller να κλείνει την δεκάδα.


Ο γύρος του Bastianini ήρθε σε βάρος του Zarco, ο οποίος τερμάτισε 12ος στο σύνολο. Μαζί του θα είναι οι απογοητευμένες φιγούρες των Alex Rins, Brad Binder και Franco Morbidelli. Η απογοήτευση του Pol Espargaro ήταν επίσης ξεκάθαρη αφού, ενώ βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο, έπεσε στην 13η στροφή, κάτι που τον άφησε στην 17η θέση της κατάταξης. 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα