• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Moto3 KAT
Pole position για Guevara, 1-2 για την GasGas
Νέα 30/04/2022 - 15:01

Είναι ένα ονειρεμένο Σάββατο για την Gaviota GASGAS Aspar Team καθώς ο Izan Guevara κατέκτησε την pole position και ο Sergio πήρε την δεύτερη θέση, κατά την διάρκεια των ΚΑΤ2 της Moto3 στη Jerez. Ο αναβάτης από την Μαγιόρκα βρέθηκε μπροστά από τον ομόσταυλό του στα τελευταία στάδια των ΚΑΤ2 για να πάρει την δεύτερη pole position της καριέρας του. Ο Garcia αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, με τον Jaume Masia να φτάνει με τον τελευταίο του γύρο στην τρίτη θέση.

Στο τέλος των πρώτων γρήγορων γύρων, ήταν ο Garcia  που βρέθηκε στην κορυφή χάρη στο 1:46.004 του. Ο Ισπανός είχε ένα πλεονέκτημα τριών δέκατων με πέντε λεπτά να απομένουν στο ρολόι, με τον Ayumu Sasaki και τον Riccardo Rossi να κατέχουν τις θέσεις της πρώτης σειράς της εκκίνησης. Στη συνέχεια όμως ο Guevara (που βρισκόταν μόνος του στην πίστα), έκανε ένα 1:45.880. Ο Guevara το κατάφερε παρά ένα μικρό γλίστρημα στην έξοδο της στροφής 9.

Στη συνέχεια, ο Deniz Öncü, ενώ οδηγούσε επίσης μόνος του, έφτασε μέχρι την τρίτη θέση πίσω από το δίδυμο της GasGas. Η καρό σημαία βγήκε με έναν αναβάτη να φαίνεται ότι μπορεί να απειλήσει το δίδυμο της GasGas. Έχοντας περάσει από τις ΚΑΤ1, o Xavier Artigas βρισκόταν στην πορεία για την pole στα μισά του τελευταίου γύρου πριν από ένα λάθος στο τρίτο του τομέα, το οποίο τελείωσε τις ελπίδες του για την pole position και τελικά βρέθηκε στην έκτη θέση.

Ωστόσο, η τελική θέση στην πρώτη σειρά απείχε πολύ από το να τακτοποιηθεί, με τον Dennis Foggia και τον Jaume Masia να βελτιώνονται αργά μέσα στις ΚΑΤ2. Ο Foggia πέρασε πρώτος τη γραμμή και έριξε τον Öncü από την πρώτη σειρά, με τον Masia να κλέβει την τρίτη θέση από τον Ιταλό λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Οι Foggia, Öncü και Artigas θα αποτελούν απειλή από τη δεύτερη σειρά αναμφίβολα.


Υπάρχουν αρκετοί αναβάτες που έχουν δείξει ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο που θα ξεκινήσουν από πιο πίσω την Κυριακή. Η τρίτη σειρά του grid θα δει τους Sasaki και Rossi, καθώς και τον ταχύτερο αναβάτη από τις ΕΔ3 το πρωί του Σαββάτου Diogo Moreira. Η τέταρτη σειρά του grid θα φιλοξενήσει τον Carlos Tatay, μπροστά από τον Scott Ogden (ο οποίος πέρασε από τις ΚΑΤ1) και τον Ryusei Yamanaka. 


Ο πιο έμπειρος αναβάτης της Moto3, Andrea Migno, θα ξεκινήσει από την 13η θέση, με τους Joel Kelso και Ivan Ortola να βρίσκονται δίπλα του. Τέλος, η πέμπτη σειρά της εκκίνησης αποτελείται από τους David Salvador, Matteo Bertelle και Kaito Toba, με τους δύο τελευταίους να προέρχονται από τις ΚΑΤ1.
Ο κάτοχος της pole position το 2020 και το 2021, Tatsuki Suzuki, δεν κατάφερε να περάσει από τις ΚΑΤ1 και θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την 20η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα