• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μάχη μέχρι το τέλος μεταξύ Guevara και Öncü
O Guevara παίρνει την έβδομη νίκη της χρονιάς
Νέα 06/11/2022 - 14:53

Ο Izan Guevara έδειξε γιατί είναι o Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3, αρπάζοντας τη νίκη στο Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana από τον Deniz Öncü, παρόλο που βγήκε πίσω από τον Τούρκο αναβάτη στην τελευταία στροφή. Ο Guevara ήταν επικεφαλής σε όλο τον αγώνα μέχρι τα μέσα του τελευταίου γύρου, όπου ο Oncu έκανε την κίνησή του στην όγδοη στροφή και βγήκε πρώτος από την 14, αλλά στη συνέχεια ένα μικρό γλίστρημα του πίσω τροχού έφερε μπροστά τον Guevara για μόλις 0,062 δευτερόλεπτα. Ο Sergio Garcia τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας το βάθρο με μεγάλη διαφορά από τους αναβάτες μπροστά του ή πίσω του. 

Ο Guevara είχε προκριθεί στην pole position και έστριψε πρώτος, μπροστά από τους Öncü και Garcia. Ο Ivan Ortola πήρε την τέταρτη θέση και ο Diogo Moreira ήταν πέμπτος, μέχρι που αναγκάστηκε να εκτίσει την ποινή μεγάλου γύρου που είχε λόγω της πτώσης του υπό το καθεστώς κίτρινων σημαιών στις ΕΔ1.

Αυτό τον έφερε στην έβδομη θέση, ακριβώς πίσω από τους Ayumu Sasaki και David Muñoz και μπροστά από τους αναβάτες της Leopard Racing, Tatsuki Suzuki και Dennis Foggia.

Καθώς ο Sasaki και ο Muñoz πάλευαν για την πέμπτη θέση και o Foggia επέστρεψε μπροστά από τον Suzuki, ήταν ο Guevara και ο Öncü που συνέχισαν να ανοίγουν την διαφορά από τον Garcia και τον Ortola, με το περιθώριο τους έναντι της τρίτης θέσης να αυξάνεται πέρα ​​από ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στον 6ο γύρο. Η διαφορά άνοιξε στα δύο δευτερόλεπτα μετά από τρεις ακόμη γύρους, με τους Foggia και Artigas να περνούν μπροστά από τον Moreira για την έβδομη και την όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Μπροστά, ο Guevara δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον Öncü, αλλά ο Garcia είχε ξεφύγει κατά ένα δευτερόλεπτο από τον Ortola στον 12ο γύρο και συνέχιζε να αυξάνει την διαφορά. Εν τω μεταξύ, η μάχη για την πέμπτη εκτυλισσόταν μεταξύ τουλάχιστον οκτώ αναβατών, δηλαδή των Sasaki, Muñoz, Artigas, Foggia, Moreira, Daniel Holgado, Ryusei Yamanaka και John McPhee, οι οποίοι πλησίαζαν τον Ortola.

Ο Sasaki και ο Muñoz πέρασαν και οι δύο τον Ortola στην αρχή του 18ου γύρου και ο Artigas ήταν ο επόμενος που θα προσπαθούσε- μέχρι που έπεσε ενώ έτρεχε έβδομος στον 18ο γύρο στην έκτη στροφή. Σε εκείνο το σημείο, στην μάχη για την τέταρτη θέση είχαν προστεθεί και οι Adrian Fernandez και Carlos Tatay.

Με έναν γύρο να απομένει, ο Guevara και ο Öncü ήταν έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά εκατοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τους φδύο αναβάτες. Ο Oncu εκανε την κίνησή του στην 8η στροφή και ολοκλήρωσε την προσπέραση στην στροφή 9. Ωστόσο, ο Guevara δεν τα παράτησε, έχοντας καλύτερη έξοδο από την τελευταία στροφή και πέρνωντας έτσι την 7η νίκη του για το 2022.


Ο Garcia έφτασε στην τρίτη θέση και ο Foggia τερμάτισε τέταρτος, μετά από έναν τελευταίο γύρο στον οποίο αυτός, ο Ortola και ο Munoz πάλευαν συνεχώς. Ωστόσο, θα ήταν ο Sasaki που θα έπαιρνε την καρό σημαία στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Fernandez, τον Muñoz στην έβδομη, μετά τον Moreira – τον ​​rookie της χρονιάς – τον Yamanaka, τον Holgado, τον McPhee και τον Ortola τελικά στην 12η θέση. Ο Tatay τερμάτισε 13ος, με τους Suzuki και Andrea Migno να ολοκληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις.

Επόμενο άρθρο »

O Augusto Fernandez είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα