• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Augusto Fernandez είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2
Νίκη του Acosta στο 1-2 της ομάδας του Aki Ajo
Νέα 06/11/2022 - 15:18

Ο Augusto Fernandez είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 για το 2022! Ο Ισπανός τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον ομόσταυλό του, Pedro Acosta, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αλλά ο τίτλος ήταν ήδη δικός του πριν φτάσει στην καρό σημαία μετά την πτώση του Ai Ogura από την δεύτερη θέση στον 8ο γύρο. Ο Tony Arbolino ηγήθηκε σε μεγάλο μέρος του αγώνα των 25 γύρων και τελικά θα συμπλήρωνε το βάθρο στο Circuit Ricardo Tormo.

Ο Alonso Lopez έστριψε πρώτος, μπροστά από τους Acosta, Arbolino και Ogura, ο οποίος ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να καλύψει την διαφορά των 9,5 πόντων στο Πρωτάθλημα. Ο Fernandez κατέλαβε αρχικά την πέμπτη θέση, αλλά έχασε τη θέση όταν ο Fermin Aldeguer έκανε μια επιθετική κίνηση στην πέμπτη στροφή - και δεν ήταν η μόνη επιθετική κίνηση στα αρχικά στάδια.

Ο Acosta πέρασε τον Lopez καθώς ξεκίνησαν τον δεύτερο γύρο, αλλά ο κάτοχος της pole position βούτηξε κατευθείαν στο εσωτερικό της δεύτερης στροφής, ερχόμενος σε επαφή με τον Αcosta και αναγκάζοντας και τους δύο να ανοίξουν την γραμμή του. Ο Lopez θα λάμβανε προειδοποίηση συμπεριφοράς για αυτό, αλλά οι μεγαλύτερες συνέπειες ήταν ότι ο Arbolino πήρε το προβάδισμα και ο Ogura τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Lopez, τον Acosta και τον Fernandez – αν η καρό σημαία έπεφτε εκείνη την στιγμή, ο Fernandez θα ήταν Πρωταθλητής για μισό μόλις βαθμό.

Η μάχη μεταξύ Lopez και Acosta συνεχίστηκε έως ότου ο πρώτος έκανε ένα λάθος και άνοιξε την γραμμή του στην 8η στροφή του 4ου γύρου. Μόλις τρεις στροφές αργότερα, ο Lopez εκανε πάλι ένα και αυτή την φορά έπεσε, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Όλα αυτά σήμαιναν ότι το live προβάδισμα του Fernandez έναντι του Ogura ήταν 2,5 βαθμοί, έως ότου ο Cameron Beaubier πέρασε τον Ισπανό στην πρώτη στροφή του 6ου γύρου.


Στο τέλος αυτού του γύρου, ωστόσο, ο Ogura μετά βίας σταμάτησε πριν χτυπήσει τον Tony  Arbolino στην 14 στροφή, και ο Beaubier έπεσε, δίνοντας στον Fernandez την πέμπτη θέση ξανά. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Acosta στην τρίτη θέση, ο οποίος Acosta προσπαθούσε να περάσει τον Ogura στον 8ο γύρο.

Ο Ιάπωνας αναβάτης μπορούσε είτε να ξαναπεράσει αμέσως, είτε να κρατήσει πίσω του τον Acosta, έως ότου το χτύπημα νοκ-άουτ ήρθε λίγες στιγμές αργότερα στην 8η στροφή. Ο Ogura έχασε το μπροστινό και έπεσε, πράγμα που σημαίνει ότι ο Fernandez εκείνη την στιγμή γινόταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 
Μπροστά. ο Acosta πέρασε τον Arbolino για το προβάδισμα στην πρώτη στροφή του 12ου γύρου, και στη συνέχεια ο Fernandez ακολούθησε στον 13ο γύρο.

Σε εκείνο το σημείο, σχεδόν τρία δευτερόλεπτα χώριζαν τις θέσεις στο βάθρο από τον αναβάτη που είχε ανέβει στην τέταρτη θέση, τον Aron Canet. Ο Canet αρχισε να μειώνει την διαφορά από τον Arbolino πριν πέσει με λίγο περισσότερους από πέντε γύρους να απομένουν στη 4η στροφή, και αυτό ουσιαστικά κλείδωσε τις θέσεις του βάθρου.

Ο Acosta σημείωσε την τρίτη νίκη της πρώτης του σεζόν στην μεσαία κατηγορία, με διαφορά 1.232 δευτερολέπτων, με τον Fernandez να παίρνει την δεύτερη θέση και να γίνεται ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2. Ο Arbolino συμπλήρωσε το βάθρο, μπροστά από τους Aldeguer, Albert Arenas, Manuel Gonzalez, Jake Dixon και Jeremy Alcoba, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος έπρεπε να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου μετά την επιθετική του προσπέραση που έριξε τον Mattia Pasini.


Ο Senna Agius τερμάτισε ένατος αντικαθιστώντας τον τραυματισμένο Sam Lowes και ο Marcel Schrötter έκλεισε την πρώτη δεκάδα στον τελευταίο του αγώνα στην Moto2. 

Επόμενο άρθρο »

Θα έχουμε Ελληνικό MotoGP το 2025;

« Προηγούμενο άρθρο

Μάχη μέχρι το τέλος μεταξύ Guevara και Öncü

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα