• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιές είναι οι συμβουλές που θα έδινε ο Marc Marquez
Στον νεότερο εαυτό του;
Νέα 06/02/2023 - 16:20

Φέτος ο Marquez πρέπει να παλέψει με τις επιδόσεις της δικής του μοτοσυκλέτας, συν την ανάρρωσή του από μια απειλητική για την καριέρα χειρουργική επέμβαση στο χέρι, για να διεκδικήσει ένα έβδομο πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία, κάτι το οποίο θα τον ισοφάριζε με τον Valentino Rossi.

Πολλοί οπαδοί θεωρούν τον Marquez ως τον βασιλιά του αθλήματος, ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που ο ίδιος θα ήθελε να είχε κάνει διαφορετικά.

"Θα ήταν δύο στιγμές", παραδέχτηκε στο GQ. "Θα γυρνούσα στο 2013, και θα έλεγα στον εαυτό μου: «Απόλαυσε πραγματικά αυτό που σου έρχεται»".

Ο Marquez, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2, μπήκε στην κορυφαία κατηγορία και έγινε αμέσως Πρωταθλητής το 2013. Ήταν μόλις ο τέταρτος αναβάτης που κέρδισε σε τρεις κατηγορίες και ήταν ο νεότερος πρωταθλητής MotoGP, σε ηλικία 20 ετών και 63 ημερών.

"Δεν είναι ότι δεν το απόλαυσα, αλλά θα του έλεγα (στον εαυτό μου) να μην το κανονικοποιεί, ότι η νίκη δεν είναι πάντα φυσιολογική", είπε ο Marquez.

"Η άλλη στιγμή θα ήταν όταν τραυματίστηκα στη Jerez και θα έλεγα: «Περίμενε δύο μήνες στο σπίτι, θα χάσεις δύο μήνες, αλλά όχι δύο χρόνια»".

Η περιβόητη πτώση το 2020 έσπασε το βραχιόνιο οστό του Marquez και έκτοτε ο Ισπανός Πρωταθλητής πασχίζει να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδά του.


Προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιστρέψει πολύ σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση για να φτιάξει το χέρι του και παραδέχεται ότι αυτή η απόφαση ήταν μια σημαντική οπισθοδρόμηση στη συνολική ανάρρωσή του. Το 2021 και το 2022, αν και είχαν καλές στιγμές, χάθηκαν σε μεγάλο βαθμό λόγω τραυματισμών.

Το 2023 σκοπεύει να είναι διαφορετικά.

"Η πρόθεσή μου είναι να κερδίσω και για αυτό προετοιμάζομαι: να κερδίσω".

Επόμενο άρθρο »

Στα παρασκήνια των δοκιμών Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Μαριάνος Νικολής στο Idemitsu Asia Talent Cup

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα