• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ικανοποιημένος ο Hopkins
Έκανε αγώνα τακτικής που απέδωσε
Νέα 04/04/2011 - 11:48

Ο John Hopkins, ο οποίος ως γνωστόν αντικατέστησε τον τραυματία Alvaro Bautista στην Rizla Suzuki, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμά του αγώνα στη Χερέθ. Ο Αμερικανός αναβάτης τερμάτισε 10ος, με διαφορά 1:48.395 από τον Jorge Lorenzo, και έκανε έναν συνετό αγώνα, αποφεύγοντας τα σοβαρά λάθη αλλά και προσέχοντας να μην «κλωτσήσει» την ευκαιρία που του δόθηκε να επιστρέψει στα MotoGP.

 

O Hopkins δήλωσε έπειτα από τον τέλος του Grand Prix:

«Τερμάτισα όπως το είχα υπολογίσει, ήθελα να είμαι στην πρώτη δεκάδα! Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή αλλά δεν σας κρύβω ότι είχα κάποιες αμφιβολίες όταν είδα τους χρόνους στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Σε όλες τις δοκιμές πίεζα σταδιακά και κατάφερνα να μειώνω το χρόνο μου γύρο με το γύρο.

 

Για την εκκίνηση, στον αγώνα, ήθελα να φύγω γρήγορα, να κερδίσω όσες περισσότερες θέσεις μπορούσα και να ενσωματωθώ σε ένα γκρουπ επειδή έτσι θα μπορούσα να ακολουθήσω έναν καλό ρυθμό. Το κατάφερα αλλά στη συνέχεια έκανα κάποια λάθη και έχασα κάποιες θέσεις. Είχα μια άτυχη στιγμή και παραλίγο να πέσω αλλά κατάφερα να κρατηθώ στην μοτοσυκλέτα και να παραμείνω σε ένα γκρουπ στο οποίο συναγωνίζονταν για την 8η θέση.

 

Όμως, η απόδοση των ελαστικών μειώθηκε ξαφνικά αλλά ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσα μια μοτοσυκλέτα της MotoGP σε βρεγμένο και δεν είχα ξαναοδηγήσει με ελαστικά της Bridgestone για τέτοιες συνθήκες. Δεν είχαμε ρυθμίσει σωστά το ηλεκτρονικό σύστημα και έτσι τα λάστιχα φθάρηκαν πολύ στην αρχή του αγώνα. Προς το τέλος αυτού μείωσα το ρυθμό μου και όταν έβλεπα τους αναβάτες να πέφτουν έβαλα ως στόχο να τερματίσω».

Επόμενο άρθρο »

Θετική αποτίμηση για όλους

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: H άποψη του Rossi για το συμβάν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα