• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αλλαγές στις ιδιωτικές δοκιμές εξέλιξης από το 2012
Η Ducati και ο Valentino κέρδισαν!
Νέα 18/11/2011 - 00:21

Η Επιτροπή για τα Grand Prix συνεδρίασε κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Valencia και αποφάσισε ομόφωνα να αλλάξει ο κανονισμός δοκιμών εξέλιξης των μοτοσυκλετών της MotoGP για το 2012. Θυμίζουμε ότι μέλη της είναι οι Carmelo Ezpeleta (CEO της Dorna), Ignacio Verneda (Εκτελεστικός Διευθυντής της FIM για το σπορ), Hervé Poncharal (IRTA) και Takanao Tsubouchi (MSMA). Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι Javier Alonso (από την Dorna) και Paul Butler (εκτελών χρέη Γραμματέα).

 

Από την FIM ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή: «αποφάσισε πως από το 2012 οι ιδιωτικές δοκιμές κάθε ομάδας θα μπορούν να γίνονται από οποιονδήποτε οδηγό αυτής, όμως θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ελαστικών που θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους, από τον επίσημο προμηθευτή.»

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν έπειτα από την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει τον άλλο μήνα.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι μια νίκη της Ducati και του Rossi που ζητούσαν επίμονα περισσότερες δοκιμές με τους εργοστασιακούς οδηγούς, ώστε να μπορούν να εξελίξουν σωστά την μοτοσυκλέτα τους. Έτσι τώρα ο Valentino θα μπορεί ο ίδιος να αξιολογεί κάθε τεχνική λύση που θα προτείνει η ομάδα, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου τους, που είναι να μπορούν να ανταγωνιστούν τις Honda & Yamaha. Βέβαια αυτή η αλλαγή του κανονισμού αφορά την περίοδο από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά, αφού η απαγόρευση δοκιμών από την 1η Δεκεμβρίου έως την 30 Ιανουαρίου ισχύει και σε αυτό το διάστημα περιλαμβάνει και τους δοκιμαστές!

Επόμενο άρθρο »

H Aprilia μπαίνει δυναμικά στο MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2 test: O Elias στην βρεγμένη πίστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα