• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Αντίο» στον Charlie Moody
Έναν μοναδικό άνθρωπο και επαγγελματία
Νέα 12/12/2011 - 11:16

Ήταν μία από τις σπάνιες στιγμές που τα μέλη της Formula 1 και του MotoGP βρέθηκαν μαζί αλλά ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό ήταν δυσάρεστος. Έγινε για να τιμήσουν την μνήμη του Charlie Moody, του Εκτελεστικού Manager της Rizla Suzuki, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στην πατρίδα του, στο Gloucestershire (Βρετανία). Ο Moody ήταν ένας μοναδικός επαγγελματίας, επιτυχημένος στο έργο του τόσο στην Formula 1 όσο και στο MotoGP. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και εντάχθηκε ως μηχανικός στην ομάδα του Walter Wolf, στην Formula 1.

 

Συνεργάστηκε με τους Jody Scheckter, James Hunt και Keke Rosberg (διάσημοι οδηγοί της F1). Όταν ο Rosberg έφυγε από την ομάδα και πήγε στην Williams, ο Moody τον ακολούθησε και το 1982 κέρδισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έπειτα πήγε στην Benetton όπου ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης του μονοθεσίου και κατόπιν στην Leyton House, όπου αρχικά είχε τον ίδιο ρόλο, πριν αναλάβει αυτόν του Team Manager. Έπειτα πήγε στην Simtek και κατόπιν στην ομάδα της Janspeed, στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.  

Ο Moody επέστρεψε στην Formula 1 και ανέλαβε την εξέλιξη της Williams-BMW. Στη συνέχεια στράφηκε στους δύο τροχούς και εντάχθηκε στον οργανισμό MotoGP του Kenny Roberts, ενώ το 2009 πήγε στην Suzuki.  

 

Ήταν αγαπητός σε όλους και ξεχώριζε για τον ευχάριστο χαρακτήρα του, για τα μακριά μαλλιά του και για το γεγονός ότι φορούσε το μπουφάν του ακόμα και στις πιο ζεστές συνθήκες.

Να σημειώσουμε ότι ο Moody ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έβαλε τον αείμνηστο Ayrton Senna σε μονοθέσιο όταν το 1983 ο Βραζιλιάνος πιλότος έκανε τις πρώτες του δοκιμές στο Donington Park, με την Williams.

Επόμενο άρθρο »

O Simon θα οδηγήσει «CRT»

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: «Ο Rossi θα δυσκολευτεί ξανά»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα