• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Redding σπάει τα ρεκόρ!
Απίστευτη εμφάνιση του Βρετανού στην Βαλένθια
Νέα 15/02/2012 - 09:06

Ο Scott Redding ξεκίνησε το 2012 πολύ δυναμικά, καταφέρνοντας να σημειώσει ρεκόρ γύρου στις πρόσφατες δοκιμές της Βαλένθια. Πολύ καλή ήταν η παρουσία και του ομόσταυλού του, Mika Kallio, παρά την πτώση που είχε την πρώτη ημέρα των δοκιμών. 

 

Αν και δυο μήνες απών από τις πίστες, ο Redding κατάφερε να τερματίσει πρώτος την 1η ημέρα των δοκιμών, με χρόνο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο κάτω του ρεκόρ πίστας. Την δεύτερα ημέρα βελτιώθηκε ακόμη πιο πολύ, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο αναβάτη Moto2 στην τεσσάρων χιλιομέτρων πίστα της Βαλένθια!

 

Ενδεικτικό των προθέσεων του Redding προς τους αντιπάλους του, ήταν η ταχύτητά του την τελευταία ημέρα των δοκιμών. Σχεδόν σε κάθε του γύρο έκανε ρεκόρ χρόνου, αποδεικνύοντας ότι η νέα Kalex του έδωσε την απαραίτητη σταθερότητα που χρειαζόταν, έτσι ώστε να την παντρέψει με την αναμφισβήτητη ταχύτητά του.

 

Με τις συνθήκες στην πίστα να μην είναι οι ιδανικές, ο Kallio δεν πίεσε για να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο, αντιθέτως συνέχισε την εξοικείωση του με την Kalex «γράφοντας» όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Δυστυχώς όμως, μετά από 26 γύρους ο αναβάτης της Marc VDS αναγκάστηκε να αποσυρθεί, μετά από μια σφοδρή πτώση την πρώτη ημέρα του τεστ.

 

Ο Kallio επέστρεψε τις επόμενες δυο ημέρες στην πίστα, σημειώνοντας – σταθερά – χρόνους κάτω από το ρεκόρ πίστας. Ο Φιλανδός ανυπομονεί να βρεθεί στο επόμενο τεστ στην Jerez, όπου θα προσπαθήσει να μειώσει την διαφορά με τους αναβάτες στις πρώτες θέσεις.

 

Scott Redding: «Η Kalex ήταν εξαιρετική από την πρώτη στιγμή. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να ανεβαίνω και πάλι σε μοτοσυκλέτα. Αισθάνομαι όλο και πιο άνετα κάθε φορά που την οδηγώ. Την περασμένη χρονιά είχαμε σοβαρά προβλήματα με τα λάστιχα, ωστόσο με την καινούργια Kalex το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και μου επιτρέπει να διατηρώ σταθερά την ίδια ταχύτητα. Ήταν ένα καλό τεστ εδώ στην Βαλένθια και δεν μπορώ να περιμένω για το επόμενο τεστ στην Jerez».

 

Mika Kallio: «Ο καιρός εδώ στην Βαλένθια, ήταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες στην πίστα να κάνουν δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Αποφασίσαμε να «γράψουμε» απλώς χιλιόμετρα με την μοτοσυκλέτα, παρά να δουλέψουμε για να βρούμε ένα αποτελεσματικό στήσιμο υπό αυτές τις συνθήκες, το οποίο δεν θα ήταν χρήσιμο πουθενά αλλού. Η πτώση της πρώτης ημέρας ήρθε σαν επιβεβαίωση αυτής της απόφασής μας. Ήταν αρκετά σφοδρή και η ζημιά στην μοτοσυκλέτα δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε τις δοκιμές εκείνη την ημέρα. Αν και δεν πίεσα καθόλου για χρόνους τις επόμενες δυο ημέρες, τα τελικά αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά. Κατάφερα να μείνω σταθερός, κοντά στα 1.36 δευτ. Τώρα οδεύουμε προς την Jerez, για ένα σημαντικό τεστ για εμάς. Με καλύτερο καιρό και συνθήκες στην πίστα, θα κοιτάξουμε να βρούμε τα δέκατα που χρειαζόμαστε για να μειώσουμε την διαφορά με την κορυφή».

 

Michael Bartholemy, Team Manager: «Και οι δυο αναβάτες μας έκαναν πολύ καλή δουλειά στην Βαλένθια, ωστόσο η ταχύτητα και η σταθερότητα του Scott και τις τρεις ημέρες ήταν πράγματι εντυπωσιακές. Την 2η ημέρα πέτυχε πάνω από μισό δευτερόλεπτο καλύτερο χρόνο από το ρεκόρ του Toni Elias, το οποίο σημαίνει ότι ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από οποιονδήποτε άλλον αναβάτη της Moto2, εδώ στην πίστα της Βαλένθια. Η σταθερότητα που επέδειξε εδώ, μας δείχνει ότι είναι σε θέση να διατηρήσει αυτήν την ταχύτητα, σε αντίθεση με μερικούς αναβάτες που πέτυχαν καλούς χρόνους, χωρίς όμως την απαιτούμενη σταθερότητα. Από την άλλη μεριά, η αυτοπεποίθηση του Mika πληγώθηκε μετά την σφοδρή πτώση που είχε την πρώτη ημέρα των δοκιμών, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι ήταν σταθερά γρήγορος τις επόμενες δυο ημέρες. Όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά την επερχόμενη σεζόν. Μετά το τόσο επιτυχημένο τεστ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρό μας, Marc van der Straten, για την συνεχιζόμενη υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει».

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK Phillip Island, Ημέρα 3

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικό το πρώτο τεστ για την JIR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα