• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικό το πρώτο τεστ για την JIR
Μαθαίνοντας τα μυστικά της νέας κατηγορίας…
Νέα 15/02/2012 - 19:28

Με το πέρας των τριήμερων δοκιμών στην Βαλένθια, οι αναβάτες της JIR παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι από τους χρόνους που σημείωσαν. Ο Γάλλος Johann Zarco ήταν σταθερός στην απόδοσή του πάνω στην MotoBI, ενώ ο νεαρός Βραζιλιάνος Eric Granado βελτίωνε την απόδοσή του γύρο με τον γύρο, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις για την συνέχεια.

 

Gianluca Montiron (Διευθυντής ομάδας): Ήταν τρεις πολύ έντονες ημέρες, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να επηρεάζουν την απόδοση των μοτοσυκλετών προκαλώντας αρκετές πτώσεις. Σε καθαρά θέμα απόδοσης, το πραγματικό επίπεδο των μοτοσυκλετών δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη, μιας και όλες οι ομάδες έτρεξαν με δικούς τους κινητήρες, πλήρως προετοιμασμένους από αυτές και γι’ αυτό παρατηρήθηκαν κάποια μηχανικά προβλήματα. Εμείς από την πλευρά μας, δεν χρησιμοποιήσαμε κάποιες ακραίες τεχνικές λύσεις αλλά στάνταρ εξαρτήματα και κινητήρα, επειδή για εμάς το κυριότερο είναι να προετοιμαστούμε καλά για την έναρξη του Πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πρώτη μας φορά με τις νέες μοτοσυκλέτες και θα πάμε στην Jerez (16-18 Φεβρουαρίου) για το δεύτερο τεστ, βελτιώνοντας κάποιες λεπτομέρειες στο πλαίσιο. Στην συνέχεια, έχουμε ήδη προγραμματίσει ένα ιδιωτικό τεστ προς το τέλος του μήνα, για να δώσουμε στους αναβάτες μας την ευκαιρία να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα πριν το τελικό τεστ που θα διεξαχθεί στην Jerez, στις 19-20-21 Μαρτίου. Επίσης, εδώ στην Βαλένθια οι αναβάτες τέσταραν τις μοτοσυκλέτες με τις καινούργιες Ohlin αναρτήσεις του 2012. Παράλληλα, δώσαμε λίγο χρόνο στο να ορίσουμε την ιδανική στάση πάνω στην σέλα και για τους δυο αναβάτες και για να μάθουμε πώς να διαβάζουμε τα δεδομένα της τηλεμετρίας. Ήταν πολύ χρήσιμο να δώσουμε στον Johann και τον Eric περαιτέρω πληροφορίες ώστε να κατανοήσουν το νέο στυλ οδήγησης που είναι απαραίτητο για αυτήν την νέα κατηγορία, σε σχέση με την 125cc, την κατηγορία από την οποία και οι δυο ήρθαν».

 

Johann Zarco: «Μετά τις τριήμερες δοκιμές, προσπάθησα να βρω την σωστή θέση πάνω στην μοτοσυκλέτα και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα, αν και δεν κατάφερα να βελτιώσω αρκετά τον χρόνο μου. Σκέφτομαι από τώρα πως θα τρέξω πιο γρήγορα στην Jerez και στόχος μου είναι να μάθω τα μυστικά αυτής της νέας κατηγορίας, ώστε να καταφέρω να είμαι στις πρώτες θέσεις από την αρχή της σεζόν. Προπονούμαι συνέχεια για να κατανοήσω την τετράχρονη 600cc μοτοσυκλέτα, ειδικά όσον αφορά το βάρος της. Προετοιμάζομαι και εύχομαι να βρούμε με τους μηχανικούς ένα σωστό στήσιμο χωρίς να ελλοχεύει κάποιο ρίσκο».

 

Eric Granado: «Το τεστ πήγε πολύ καλά, κατάφερα να έχω μια καλή αίσθηση από την μοτοσυκλέτα κι έτσι θα ξεκινήσω να κάνω κάποιες πρώτες προσαρμογές. Τις πρώτες δυο ημέρες των δοκιμών έπεσα δυο φορές, την πρώτη εξαιτίας μηχανικής βλάβης ενός μπροστινού συναγωνιστή μου και την δεύτερη φορά λόγω του ότι το ελαστικό – πιθανότατα – δεν είχε φτάσει στην σωστή θερμοκρασία. Την τελευταία ημέρα του τεστ, νομίζω ότι έκανα τα πρώτα βήματα ώστε να κατανοήσω αυτήν την νέα κατηγορία. Όσον αφορά το επόμενο τεστ, ελπίζω να μάθω από τους άλλους αναβάτες τα μυστικά της οδήγησης μιας τετράχρονης μοτοσυκλέτας».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Redding σπάει τα ρεκόρ!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Josh Brookes στην θέση του John Hopkins

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα