• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Checa ξεπερνά ίωση και τα έξτρα κιλά!
Οι πρώτες δηλώσεις του θριαμβευτή στο Phillip Island
Νέα 16/02/2012 - 11:32

Ολοκληρώθηκαν χτες οι δοκιμές στην μακρινή Αυστραλία για τα SBK, με τον Carlos Checa να κατακτά την πρώτη θέση και την τελευταία ημέρα, έστω και με 1/10 διαφορά από τον δεύτερο Sykes. Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια, ότι ο Checa ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση και έχασε το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης ημέρας των δοκιμών. Ωστόσο, φαίνεται ότι το ξεπέρασε γρήγορα και βρήκε τον ρυθμό του, σημειώνοντας χρόνο κάτω από 1.32.

 

«Χάσαμε χρόνο χτες (σ.σ. προχτές), γιατί δεν ένιωθα καλά. Έμεινα στο κρεβάτι όλο το πρωινό και βγήκα στην πίστα γύρω στις 2:30. Παρά την ατυχία αυτή, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την δουλειά», δήλωσε ο Checa. «Σήμερα (σ.σ. χτες) ήταν ακόμη πιο ζεστή ημέρα και δοκιμάσαμε διαφορετικά πράγματα. Ωστόσο, είναι δύσκολο να κάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις αφού πιστεύουμε ότι είμαστε στο όριο».

 

Το όριο βάρους για την 1200cc Ducati 1198 αυξήθηκε για την σεζόν 2012, πράγμα στο οποίο ακόμα προσαρμόζονται ο Checa και η ομάδα.

 

«Ξεκινήσαμε την σεζόν πολύ καλά πέρυσι (στην ίδια πίστα) κι έτσι συγκρίναμε το περσινό στήσιμο με το φετινό - λαμβάνοντας υπόψη τα επιπλέον έξι κιλά – και γνωρίζουμε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουμε», είπε ο Carlos. «Θα συνεχίσουμε την δουλειά από Δευτέρα, δίνοντας έμφαση περισσότερο στα ελαστικά και στην συμπεριφορά τους σετόσο ζεστές συνθήκες, αλλά για την ώρα μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος».

 

Το επιπλέον βάρος της μοτοσυκλέτας, ήταν το κύριο μέλημα στο μυαλό και του Γενικού Διευθυντή της Althea, Genesio Bevilacqua.

 

«Ελέγξαμε κυρίως το στήσιμο και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, μετά και τα επιπλέον έξι κιλά», δήλωσε. «Είναι ολοφάνερο ότι σε αυτήν την πίστα, ο Carlos είναι ικανός να σημειώσει πολύ γρήγορους χρόνους, αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για εμάς εδώ. Δουλέψαμε σκληρά και πιστεύω ότι ανταμειφθήκαμε, καθώς έχουμε ένα δυνατό στήσιμο και νιώθουμε έτοιμοι για την έναρξη».

 

Να σημειώσουμε ότι ο ομόσταυλος του Checa, Davide Giugliano, ήταν ο 12ος γρήγορος ανάμεσα σε 18 αναβάτες.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας ημέρας δοκιμών, εδώ

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Tom Sykes ανεβάζει την Kawasaki!

« Προηγούμενο άρθρο

O Valentino Rossi έγινε 33!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα