• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Οι αντίπαλοι των Lorenzo-Pedrosa-Stoner
Ποιοί θα τους κάνουν την ζωή δύσκολη στην Jerez;
Νέα 25/04/2012 - 15:13

Ο επόμενος γύρος του Πρωταθλήματος πλησιάζει γοργά και προτού το καταλάβουμε θα βρισκόμαστε μπροστά στις τηλεοράσεις μας να παρακολουθούμε τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής! Τα τρία ακλόνητα φαβορί του Πρωταθλήματος δεν θα έχουν εύκολο έργο, με τον Jorge Lorenzo να προσπαθήσει να διατηρήσει τα πρωτεία και να κάνει από τους πρώτους αγώνες φανερές τις προθέσεις του για μια επιτυχημένη χρονιά! Ο Ισπανός τα κατάφερε μια χαρά στις χειμερινές δοκιμές και έκανε ξεκίνημα με το δεξί στην πίστα του Κατάρ, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και το Πρωτάθλημα μεγάλο και σίγουρα ο Stoner - ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο χέρι του στο Κατάρ - δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

 

O Αυστραλός επέστρεψε στην Ελβετία και στην οικογενειακή εστία μαζί με την γυναίκα του και την νεογέννητη κορούλα τους. Αποφεύγοντας γενικά τους γιατρούς, θέλει να πιστεύει ότι το θέμα με το χέρι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως συνέβη και το 2010. Θα ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε εγχείρηση κατά την διάρκεια της σεζόν και στην Ισπανία θα δούμε αν το πρόβλημα (που πιθανότατα του στοίχισε την νίκη στο Κατάρ), θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ το ίδιο ερώτημα ισχύει και για το μεγάλο πρόβλημα με τους κραδασμούς (chattering) που τόσο ταλαιπωρεί την Honda.

 

Την τριάδα των φαβορί κλείνει ο Dani Pedrosa, o Iσπανός ομόσταυλος του Stoner που δείχνει δυνατός όσο ποτέ φέτος, κάτι που δεν θα πρέπει να παίρνει αψήφιστα ο Αυστραλός Πρωταθλητής. Ο Pedrosa είναι - επιτέλους - 100% έτοιμος και μετά την μεγάλη του επιτυχία να τερματίσει ως η πρώτη Honda στο Κατάρ, οπωσδήποτε θα θελήσει να το καταφέρει αυτό και στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, στο τέλος της σεζόν!

 

Βέβαια, οι "φανταστικοί 3" θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και κάποιους δορυφορικούς αναβάτες και πρώτα απ' όλα το δίδυμο της Tech 3. Ο Cal Crutchlow έχει κάνει ξεκάθαρα μεγάλα βήματα προόδου και ο Andrea Dovizioso χρειάζεται απλώς λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση πάνω στην Μ1 του. Λίγο πιο πίσω βλέπουμε τον νεοφερμένο στην μεγάλη κατηγορία, Stefan Bradl. ο οποίος έχει δείξει μέχρι στιγμής εξαιρετική ωριμότητα καθώς και ιδιαίτερο "ταλέντο" στην αποφυγή λαθών. Ας μην ξεχνάμε και τον Alvaro Bautista ο οποίος έχει την ικανότητα να προκαλέσει αρκετούς πονοκεφάλους στους τρεις πρωτοπόρους, ενώ ο Ben Spies παραμένει ένα μυστήριο, μετά και το άσχημο ξεκίνημά του στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

 

Τέλος, ερχόμαστε και στον τρίτο κατασκευαστή του Πρωταθλήματος, την εταιρεία που πρόσφατα αγόρασε ο Όμιλος VWAudi συγκεκριμένα) την Ducati...

 

O Rossi - όπως γράψαμε πριν μερικές ημέρες - ξαναγέμισε τις μπαταρίες του μετά τον αγώνα αντοχής αυτοκινήτων στην Monza και δείχνει έτοιμος (και ίσως πιο σημαντικό: δείχνει αποφασισμένος) να επιστρέψει στην μάχη του Πρωταθλήματος, αφού δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα μείνει στον κατασκευαστή με βάση την Μπολόνια. Οι πρώτες αναβαθμίσεις αναμένονται στο Estoril, στις δοκιμές που θα διεξαχθούν μετά τον αγώνα. Πρόκειται για τις αναβαθμίσεις που θα δοκίμαζε ο Battaini στο Mugello, εκεί που η βροχή ματαίωσε τα σχέδια της Ducati αλλά και του Hayden που παραβρέθηκε για να πάρει περισσότερες ώρες πάνω στην μοτοσυκλέτα του. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι δύσκολο να φανταστούμε έστω ότι η Ducati θα κατακτήσει κάποιο βάθρο στους επόμενους γύρους και ίσως μια ανοιξιάτικη καταιγίδα να είναι αυτό που χρειάζονται για να το καταφέρουν...! Πάντως προες το παρόν η πρόβλεψη του καιρού μιλάει για βροχή και τις τρεις ημέρες του Αγώνα!!

 

Επόμενο άρθρο »

Assen: Ο καλός, ο κακός και ο... άσχημος!

« Προηγούμενο άρθρο

Θα ισοφαρίσει ο Lorenzo το ρεκόρ του Rossi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα