• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα ισοφαρίσει ο Lorenzo το ρεκόρ του Rossi;
Αν καταφέρει και κερδίσει στον επόμενο αγώνα...
Νέα 25/04/2012 - 13:48

Το Πρωτάθλημα του MotoGP είναι σαν έναν πετρελαιοκινητήρα, στην αρχή είναι νωθρός αλλά στην πορεία δείχνει τις δυνατότητές του! Μετά την χειμερινή διακοπή, οι οδηγοί έκαναν το ξεκίνημά τους στην πίστα του Κατάρ, ενώ μεσολάβησαν δυο εβδομάδες μέχρι τους επόμενους - συνεχόμενους - αγώνες σε Jerez και Estoril.

 

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίες, με τα τρία φαβορί να παλεύουν για την νίκη μεταξύ τους, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με την τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος. Το να μιλάμε βέβαια για την λίστα του Πρωταθλήματος είναι ακόμα νωρίς, όμως στην πατρίδα του ο Jorge θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κατέχει ο Valentino Rossi από το 2001 (όταν ήταν στην Honda), εδώ και 11 χρόνια δηλαδή! Τότε ο Vale κατάφερε να κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς - κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα - ένα κατόρθωμα που μπορεί να επαναλάβει αυτήν την Κυριακή ο Lorenzo.

 

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε και κανείς, ούτε ο ίδιος ο Valentino δεν κατάφερε να επαναλάβει αυτό το ρεκόρ. Πολύ κοντά έφτασε ο Casey Stoner, ο οποίος από το 2007 κερδίζει συνεχώς τους πρώτους αγώνες της χρονιάς (πλην του 2010 όταν νίκησε ο Rossi και φέτος φυσικά), χωρίς όμως να καταφέρνει να επαναλαμβάνει αυτήν του την επιτυχία και στον επόμενο αγώνα.

 

Η σφιχτή δομή της πίστας της Jerez αποτελεί ένα πλεονέκτημα για την Μ1 του Lorenzo, μιας και η τελική ταχύτητα - η αχίλλειος πτέρνα της μοτοσυκλέτας του - δεν θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο. Πράγματι αυτό επιβεβαιώνεται από τις δυο προηγούμενες σεζόν, όταν ο Ισπανός θριάμβευσε στην συγκεκριμένη πίστα. Τα πρόσφατα τεστ, ήταν πολύ δυνατά για τον Jorge, ενώ υπάρχει ακόμα ένα στατιστικό στοιχείο το οποίο θα τον κάνει οπωσδήποτε να χαμογελάει: τα τελευταία 11 χρόνια, εφτά φορές συνέβη ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς να κερδίζει στο τέλος και το Πρωτάθλημα! Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο, αφού μην ξεχνάμε ότι το 2010 ο Lorenzo ήταν 2ος στο Κατάρ, ωστόσο κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής...

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Οι αντίπαλοι των Lorenzo-Pedrosa-Stoner

« Προηγούμενο άρθρο

Βλέπει βάθρο ο Spies!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα