• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vision: το έξυπνο παγκόσμιο σκούτερ
Με το Vision, η Ηonda θέλει να ικανοποιήσει ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών
Τεστ-Μοντέλα 21/07/2012 - 11:14

Δελτίο Τύπου

 

Εισαγωγή

 

Τα διαπιστευτήρια της Honda στην αγορά των σκούτερ είναι αξεπέραστα. Το πρώτο σκούτερ της Honda, το Juno K του 1954, διέθετε εξελιγμένη τεχνολογία και υλικά κατασκευής, όπως ο τετράχρονος κινητήρας με μίζα, η μεγάλη ζελατίνα και τα καλύμματα από φάιμπεργκλας. Τέσσερα χρόνια αργότερα παρουσιάστηκε το επαναστατικό τετράχρονο παπί Super Cub, το οποίο στη συνέχεια χάρισε το αγαθό της προσιτής μετακίνησης σε όλο τον κόσμο. Έκτοτε, εκατομμύρια άνθρωποι από τις πόλεις της Ευρώπης μέχρι τα χωριά της Ιαπωνίας αγόρασαν το διάσημο παπί της Honda για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ.

Συνολικά πάνω από 60 εκατομμύρια παπιά Super Cub έχουν κατασκευαστεί από το 1958 μέχρι σήμερα. Προσδοκία της Honda είναι να προσφέρει ανάλογη ευχαρίστηση στους σημερινούς της πελάτες αλλά και στις επόμενες γενιές, συνεχίζοντας να εξελίσσει τεχνολογίες και να δημιουργεί προϊόντα πρακτικά και απολαυστικά προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον και σε προσιτή τιμή.

 

Σχεδιασμένο εξαρχής για να προσφέρει άνεση και πρακτικότητα σε ανταγωνιστική τιμή, το νέο Vision είναι διαχρονικά χρηστικό και αξιόπιστο, διαθέτοντας εξελιγμένες λύσεις όπως ο ηλεκτρονικός ψεκασμός και το σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) της Honda. Το Vision δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη χαρά της ασφαλούς και προσιτής, προσωπικής μετακίνησης σε μία νέα γενιά πελατών.

Στην ελληνική αγορά το Vision είναι διαθέσιμο σε 4 εκδόσεις από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. - Επίσημος Εισαγωγέας Διανομέας Honda Moto στην Ελλάδα.

Vision 50cc: 14” €1,780 και 16” €1,920

Vision 110cc: 14” €1,940 και 16” €2,080

 

Σχεδιαστική φιλοσοφία

 

Σε όλο τον κόσμο, τα μηχανάκια πόλης αναπτύσσονται με διαφορετικό τρόπο για να ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες το καθένα. Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα αστικής χρήσης διαφέρουν σε σχεδιασμό και χαρακτήρα και κατά συνέπεια μοντέλα με παγκόσμια απήχηση που να μπορούν να ικανοποιούν και να προσφέρουν ευχαρίστηση στον πελάτη, είναι εξαιρετικά σπάνια. Με το Vision, η Ηonda είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών σε υψηλό επίπεδο, με στόχο να προσφέρει χαρά στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα επιλογής έκδοσης με τροχούς 14 ιντσών ή 16 ιντσών. Οι μεγαλύτεροι τροχοί προσφέρουν επιπλέον σταθερότητα και αίσθηση ασφάλειας για τους Ευρωπαίους αναβάτες που κινούνται σε καλντερίμια και δρόμους με ανώμαλο οδόστρωμα γενικότερα.

Χάρη στον τετράχρονο κινητήρα των 110/50 κ.εκ., ο οποίος προσφέρει υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με εξαιρετική κατανάλωση - 52 χιλιόμετρα/λίτρο σε κανονικές συνθήκες οδήγησης - το Vision είναι έτοιμο για όλα, είτε αυτό είναι η καθημερινή διαδρομή στο πανεπιστήμιο είτε η βόλτα για καφέ παρέα με φίλους. Όμως η χρηστικότητα είναι κάτι παραπάνω από τη μίζα και τη χαμηλή κατανάλωση. Επιπλέον, το Vision διαθέτει μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, ένα εξελιγμένο και εύχρηστο πίνακα οργάνων και, κυρίως, εργονομία που το καθιστά άνετο τόσο γα τον αναβάτη όσο και το συνεπιβάτη.

Η τελευταία παράμετρος - κλειδί στο σχεδιασμό του Vision ήταν η τιμή. Παρά τις προηγμένες προδιαγραφές του, το σκούτερ σχεδιάστηκε για να είναι προσιτό σε ευρεία βάση πελατών. Για το σκοπό αυτό, η Honda δημιούργησε μία στρατηγική προμηθειών έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τους πιο κατάλληλους προμηθευτές σε όλο τον κόσμο. Σαν αποτέλεσμα, έχουμε ένα προϊόν που συνδυάζει χαμηλό κόστος με υψηλή ποιότητα.

 

Κύρια χαρακτηριστικά

• Διατίθεται σε εκδόσεις με τροχούς 14" και 16".

• Φινετσάτος, ελκυστικός σχεδιασμός με αναπαυτική σέλα για δύο, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα και ρεζερβουάρ 5,5 λίτρων.

• Οικονομικός και αξιόπιστος 4χρονος κινητήρας 110 κ.εκ. και 50κ.εκ. με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό καυσίμου PGM-FI και μίζα.

• Ελκυστική τιμή, τόσο για νέους όσο και για πιο ηλικιωμένους αγοραστές, που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

• Αίσθηση σιγουριάς στο δρόμο και μεγάλη ευελιξία, χάρη στο στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο.

• Το Συνδυασμένο Σύστημα Πέδησης της Honda (CBS, Combined Braking System), το οποίο συνδέει το εμπρός με το πίσω φρένο, εξασφαλίζοντας ιδανικό φρενάρισμα ανεξάρτητα από την εμπειρία του αναβάτη και την κατάσταση του δρόμου.

• Προηγμένο στιλ με ελκυστικές αποχρώσεις ανώτερης ποιότητας

 

Εργονομικός σχεδιασμός

Άνετη θέση οδήγησης

Το Vision σχεδιάστηκε για να είναι άνετο τόσο για τον αναβάτη όσο και για το συνεπιβάτη. Η εργονομικά σχεδιασμένη, μονοκόμματη σέλα έχει ύψος 755 χλστ., προσφέροντας μεγάλο χώρο για τα πόδια και διευκολύνοντας την οδήγηση του. Τόσο ο αναβάτης όσο και ο επιβάτης έχουν τον απαραίτητο χώρο για να αισθάνονται άνετοι στην κίνηση. Όμως οι συμπαγείς διαστάσεις του Vision το καθιστούν απίστευτα ευέλικτο στους στενούς δρόμους της πόλης. Το περιορισμένο πλάτος του σκούτερ σημαίνει ότι ο αναβάτης - άντρας ή γυναίκα - μπορεί να κατεβάζει εύκολα το πόδι του/της όταν χρειάζεται. Χειρισμός που εμπνέει εμπιστοσύνη Πέρα από το πλαίσιο, που εξασφαλίζει σταθερότητα και ευελιξία, η θέση των γκριπ σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να δίνουν αίσθηση εμπιστοσύνης στον αναβάτη.

Το χαμηλό βάρος (102 κιλά - 110cc / 100 κιλά - 50cc) του Vision διευκολύνει το χειρισμό του σε όλες τις συνθήκες. Πρακτικός και ασφαλής χώρος κάτω από τη σέλα Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να είναι επαρκής για τα ψώνια, το αδιάβροχο και την κλειδαριά ή για ένα full face κράνος. Χάρη στο σχολαστικό σχεδιασμό του, ο χώρος μεγιστοποιήθηκε χωρίς θυσίες στις διαστάσεις του ρεζερβουάρ και τη συνεπαγόμενη αυτονομία του Vision.

Βολικός αποθηκευτικός χώρος / προστασία ποδιών

Το κάλυμμα των ποδιών εκτός από προστασία στη βροχή προσφέρει και έξτρα διπλό αποθηκευτικό χώρο, ιδανικό για μεταφορά αντικειμένων όπως μπουκάλια, για παράδειγμα. Λεπτομέρειες φιλικές προς το χρήστη Από τη στιγμή που η άνεση ήταν από τις βασικές αξίες στο σχεδιασμό του Vision, κάθε λεπτομέρεια έχει παίξει το ρόλο της ώστε το σκούτερ να είναι εύκολο στην καθημερινή χρήση.

Ο αναλογικός δείκτης στάθμης καυσίμου στον πίνακα των οργάνων επιτρέπει τον έλεγχο με μία ματιά, ενώ ειδικοί γάντζοι εκατέρωθεν του χώρου κάτω από τη σέλα, ασφαλίζουν τα κράνη χωρίς να καταλαμβάνεται χώρος στο εσωτερικό του. Η πίσω σχάρα είναι από αλουμίνιο ενώ τα μασπιέ του συνεπιβάτη είναι αναδιπλούμενα. Με το τρόπο αυτό, ενώ όταν είναι ανοιχτά παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια, όταν διπλώνουν αφομοιώνονται στο φινετσάτο προφίλ του σκούτερ. Όσο για το πλαϊνό σταντ, συνεισφέρει κι αυτό στην πρακτικότητα του δικύκλου.

 

Στυλ Αναμφισβήτητα Honda

Το Vision διαθέτει εντυπωσιακά μοντέρνα εμφάνιση, χάρη στις απαλές επιφάνειες, τις αιχμηρές γραμμές και το επιθετικό φωτιστικό σώμα εμπρός. Παρά την προσιτή του τιμή, διατηρεί την οπτική του συγγένεια με τα πιο ακριβά σκούτερ της γκάμας Honda. Χάρη στις χυτές ζάντες του, το Vision δείχνει σαν σκούτερ μεγαλύτερης κατηγορίας και αποτελεί μία άκρως ελκυστική παρουσία στους δρόμους των πόλεων.

Πρακτικότητα

Χάρη στο επίπεδο δάπεδο για τα πόδια και το μακρύ του μεταξόνιο, το Vision έχει άπλετο χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη, διασφαλίζοντας την απαιτούμενη άνεση και σε μεγαλύτερες διαδρομές. Παράλληλα, τα ισχυρά φώτα καθιστούν το Vision εύχρηστο για όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το μπροστινό φτερό, που στρίβει μαζί με τον τροχό, εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία του σκούτερ και του αναβάτη από τη σκόνη, τα νερά της βροχής και τα πετραδάκια από το δρόμο.

Χρωματική φιλοσοφία

Πλούσια γκάμα χρωματικών επιλογών Με τόσες διαθέσιμες χρωματικές προτάσεις, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν εκείνη που τους εκφράζει καλύτερα. • Pearl Procyon Black • Boss Grey Metallic • Pearl White • Candy Lucid Red • Candy Aruja Blue (μόνο στην έκδοση 14”) • Precious Blue Metallic (μόνο στην έκδοση 16”)

 

Κινητήρας

Ελαφρύς, συμπαγής και πρακτικός 4χρονος κινητήρας Ο κινητήρας του Vision κλήθηκε εξαρχής να ικανοποιήσει μεγάλες απαιτήσεις. Έπρεπε να είναι δυνατός και με χαμηλή κατανάλωση, ελαφρύς και με συμπαγείς διαστάσεις, σχεδιασμένος έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στον αναβάτη με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Έτσι, επιστρατεύτηκε η τεράστια εμπειρία της Honda στην τεχνολογία των τετράχρονων κινητήρων ώστε οι επιδόσεις να συνδυάζονται με τη συνολική απόδοση. Χαμηλή κατανάλωση Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις που τέθηκαν εξαρχής, το Vision χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο, τετράχρονο κινητήρα 110 κ.εκ. / 50 κ.εκ. με εκκεντροφόρο επί κεφαλής. Επιλέγοντας την ψύξη με αέρα αποφεύχθηκε το επιπλέον βάρος και η πολυπλοκότητα του ψυγείου και της αντλίας νερού. Η επιλογή του τετράχρονου κινητήρα ήταν μονόδρομος για την επίτευξη της ευκολίας χρήσης και της αθόρυβης λειτουργίας. Στο εσωτερικό του κινητήρα, η προσοχή στη λεπτομέρεια κατά το σχεδιασμό εξασφάλισε μειωμένες τριβές που συνεπάγονται αυξημένη συνολική απόδοση. Ψεκασμός καυσίμου Χάρη στο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης της τροφοδοσίας PGM-FI, ο κινητήρας του Vision χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία ψεκασμού η οποία υπακούει και στην ουσία υπερβαίνει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων στον κόσμο. Το σύστημα διαχείρισης έχει ρυθμιστεί ώστε να προσδίδει και χαρακτηριστικά ευχρηστίας στην καμπύλη ισχύος του κινητήρα. Χαμηλά επίπεδα ρύπων Το σύστημα διαχείρισης PGM-FI συνεργάζεται με έναν τριοδικό καταλύτη στην εξάτμιση για τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων. Το Vision συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 3 της Ε.Ε. Ανώτερη αίσθηση Με ανταγωνιστική ισχύ, απόλυτη αξιοπιστία και αθόρυβη λειτουργία, ο κινητήρας του Vision προσφέρει επιδόσεις και ποιότητα λειτουργίας που παραπέμπουν σε ακριβότερους ανταγωνιστές του. Τα χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών είναι πολύ σημαντικά σε αυτή την αίσθηση ανώτερης κατηγορίας.

 

Πλαίσιο

Σωληνωτό πλαίσιο, συμπαγής ανάρτηση Εξαιρετικά συμπαγές σε διαστάσεις αλλά με τη στρεπτική ακαμψία που απαιτείται για ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο, το σωληνωτό πλαίσιο είναι ένας ισχυρός σκελετός για το Vision. Μπροστά, τηλεσκοπικά πιρούνια με υδραυλική απόσβεση εξασφαλίζουν άνετη οδήγηση στους πιο σκληρούς δρόμους της πόλης. Το πίσω αμορτισέρ εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του πίσω ψαλιδιού χωρίς να κλέβει χώρο κάτω από τη σέλα και από το ρεζερβουάρ καυσίμου. Φρένα ανώτερης κατηγορίας Το Vision προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας χάρη στο εξελιγμένο σύστημα συνδυασμένης πέδησης της Honda. Το σύστημα συνδέει την αριστερή μανέτα του φρένου τόσο με το πίσω ταμπούρο των 130 χλστ. όσο και με το μπροστινό δισκόφρενο. Επενεργώντας ταυτόχρονα τα φρένα και στους δύο τροχούς, το CBS εξασφαλίζει ασφαλή επιβράδυνση σε όλες τις συνθήκες. Η δεξιά μανέτα του φρένου επενεργεί στον ισχυρό αλλά προοδευτικά ελεγχόμενο δίσκο των 220 χλστ. Μόνο πίσω φρένο Μόνο μπροστινό φρένο Σύστημα συνδυασμένου φρεναρίσματος

 

Προαιρετικός εξοπλισμός

Η πρακτικότητα του Vision αυξάνεται με μία σειρά προαιρετικών αξεσουάρ, τα οποία κατασκευάζονται ειδικά από την Honda Access Europe. Μεταξύ αυτών είναι: Αντικλεπτικό σύστημα (Συναγερμός) Honda Ασφαλίστε το Vision κατά της κλοπής με αυτό το αντικλεπτικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει αισθητήρα κίνησης του σκούτερ (tilt sensor) και σειρήνα 95 dB. Ψηλή ζελατίνα Κατασκευασμένη από ανθεκτικό πολυμερές πλαστικό, η ψηλή ζελατίνα βελτιώνει την άνεση του αναβάτη - ειδικά εκείνων με μεγάλο ανάστημα - αυξάνοντας την αεροδυναμική προστασία του σε υψηλές ταχύτητες. Προστατευτικές “χούφτες” Οι προστατευτικές χούφτες που εφαρμόζονται στο “φέρινγκ” του Vision βελτιώνουν την προστασία των χεριών από τον αέρα και τη βροχή. Προστατευτικό κάλυμμα Ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει το σκούτερ όταν είναι εκτεθειμένο στο δρόμο, το κάλυμμα εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία βλάπτει τα βαμμένα πλαστικά. Το κάλυμμα είναι από αδιάβροχο ύφασμα που αναπνέει, κρατώντας το σκούτερ στεγνό υπό βροχή, ενώ του επιτρέπει να στεγνώσει όταν καλυφτεί βρεγμένο. Επίσης, κρατάει το σκούτερ ασφαλές μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Το κάλυμμα διαθέτει ελαστικό κορδόνι για προστασία από τον αέρα και τρύπες για πέταλο ασφαλείας (U-lock). Κουβέρτα παντός καιρού Η Honda διαθέτει μία προστατευτική κουβέρτα για το Vision. φτιαγμένη από μαύρο, αδιάβροχο ύφασμα με ανθεκτικά φερμουάρ. Η κουβέρτα διαθέτει εσωτερική μόνωση για έξτρα προστασία από το πρωινό κρύο. Ένα κάλυμμα στήθους προσφέρει επιπλέον προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Η κουβέρτα για τον αναβάτη κρατά επίσης στεγνή τη σέλα όταν το σκούτερ είναι σταθμευμένο.

 

Επόμενο άρθρο »

Yamaha XJ6

« Προηγούμενο άρθρο

Roskva: μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα